Neymar postaje drugi najplaćeniji Barcelonin igrač (a povećava se i odštetni zahtjev)

Odštetni zahtjev u ugovoru povisit će se na 250 milijuna eura

Barcelona's Brazilian forward Neymar da Silva Santos Junior celebrates during the UEFA Champions League Final football match between Juventus Torino and FC Barcelona at the Olympic Stadium in Berlin on June 6, 2015.   AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
FOTO: AFP

Barcelona je odlučila ponuditi bolji, uvjetima znatno poboljšani ugovor svom brazilskom napadaču Neymaru te u njemu i povećati odštetnu klauzulu i tako smanjiti interes bogatih konkurenata.

Nedavno su mediji počeli pisati o spremnosti Manchester Uniteda da sljedeće godine ispoštuje odštetni zahtjev koji je Barcelona postavila zainteresiranim stranama, a spominje se pritom 190 milijuna eura. Vijest su objavili engleski tabloidi, ali i neki brazilski mediji, a sve je to ponukalo Barcelonine čelnike da produlje suradnju sa svojim istaknutim pojedincem i povećaju pritom klauzulu u ugovoru na, navodno, 250 milijuna eura.

https://www.youtube.com/watch?v=aItdArimyjA

Neymar bi u Barceloni prema trenutačno važećoj dokumentaciji trebao ostati do ljeta 2018., a novim ugovorom to bi se produljilo na 2020. godinu. Pritom bi postao drugi najplaćeniji igrač kluba. Trenutačno su ispred njega u primanjima Lionel Messi (22 milijuna eura), Luis Suarez i Andres Iniesta. Godišnje zarađuje oko deset milijuna eura.