Ni mi nismo znali da ovaj igrač Arsenala ima najbolji omjer pobjeda u povijesti

Od svih igrača koji su igrali više od deset utakmica nema nikoga boljeg

Liverpool’s English midfielder Jordan Henderson (R) scores from the penalty spot past Arsenal’s Colombian goalkeeper David Ospina (C) during the English Premier League football match between Arsenal and Liverpool at the Emirates Stadium in London on April 4, 2015. AFP PHOTO / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. NO USE WITH UNAUTHORIZED AUDIO, VIDEO, DATA, FIXTURE LISTS, […]
FOTO: BEN STANSALL/AFP

Vratar Arsenala David Ospina ima najbolji omjer pobjeda u povijesti britanske Premierlige od svih igrača koji su igrali više od deset utakmica, objavio je Metro. Ospina je u londonski klub došao početkom ove sezone, a prvo je bio zamjena dotadašnjem prvom izboru na vratima Topnika Wojciechu Szczesnyju, da bi ga zamijenio na golu prije nekoliko mjeseci.

Statistika koja podupire tvrdnju u Ospininu uspješnost je ta da je on za Arsenal odigrao 12 ligaških utakmica, u kojima su Topnici pobijedili čak 11 puta. To znači da Ospina ima omjer pobjeda od čak 92 posto. Impresivno, zar ne?

No, i taj podatak treba uzeti s rezervom jer Ospina još nije odigrao mnogo utakmica za Arsenal, ali ako ovako nastavi, ne mora se bojati za mjesto u prvoj postavi.