Nikola Kalinić se spominje u kontekstu prelaska u vodeću momčad talijanskog prvenstva, a evo što njegov agent kaže

'Naravno da je ugodno znati da vas traži klub prestižan poput Napolija,'

FOTO: AFP

U ljetnim mjesecima prošle godine napadač hrvatske nogometne reprezentacije Nikola Kalinić preselio je iz redova Dnjipra u Fiorentinu i u samo nekoliko mjeseci oduševio struku i navijače tog kluba iz talijanske Serije A.

Deset je pogodaka u 20 ligaških utakmica postigao Kalinić što ga svrstava na podjelu četvrtog mjesta najboljih strijelaca tamošnjeg prvenstva. Budući da njegov aktualni klub drži treće mjesto poretka u borbi za naslov, situacija se čini idealnom za 28-godišnjaka iz Solina. Njegovo se ime spominje i u kombinacijama sa trenutačno vodećim Napolijem, no tu vijest je demantirao, ostavivši i otvorenu mogućnost za buduću suradnju, njegov agent Tomislav Erceg:

‘Napulj je sličan Splitu’

“Naravno da je ugodno znati da vas traži klub prestižan poput Napolija. U posljednjih su nekoliko godina bilježili izniman rast i u talijanskom i međunarodnom nogometu. Ipak, u ovome trenutku ne mogu ništa reći na tu temu budući da me nitko nije kontaktirao. Budućnost u Napoliju? Nikad ne reci nikad. Na kraju, iz Splita smo, grada koji je Napulju sličan i stilom i shvaćanjem života.”

https://www.youtube.com/watch?v=QMD_jb_C9Cg

“No, Kalinić je tek kratko vrijeme u Italiji i mi smo zahvalni Paulu Sousi, treneru koji je u njega vjerovao, i Fiorentini koja je računala na njegovu kvalitetu. On je u potpunosti usredotočen samo na klupske ciljeve u ovoj sezoni”, zaključio je Erceg.