Niti ozljeda Stephena Curryja ne može zaustaviti Warriorse (koji su povećali vodstvo nad Houstonom)

Bez Curryja u igri najviše je u igri pokazao Klay Thompson

OAKLAND, CA - APRIL 18: Shaun Livingston #34 and Klay Thompson #11 of the Golden State Warriors in the fourth quarter in Game Two of the Western Conference Quarterfinals during the 2016 NBA Playoffs at ORACLE Arena on April 18, 2016 in Oakland, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, user is consenting to the terms and conditions of Getty Images License Agreement.   Lachlan Cunningham/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Ozljeda desnog gležnja udaljila je Stephena Curryja s parketa ORACLE Arene, no nije to odveć smetalo njegovim Golden State Warriorsima koji su pobjedom 115:106 stigli do 2:0 prednosti u ogledu ovih momčadi u prvom krugu doigravanja Zapadne konferencije NBA lige. Igra se na četiri pobjede.

Warriorsi, prvi favorit ovosezonske brobe za prsten prvaka i braniteljI naslova najbolje momčadi najjače košarkaške lige svijeta, i prije samog doigravanja bili su sigurna oklada u dvobojima protiv momčadi iz najmnogoljudnijeg teksaškog grada, a pred kakvim se zadatkom Rocketsi trenutačno nalaze najbolje će opisati sljedeće brojke – poraženi su u svih šest zadnjih ogleda protiv Warriorsa i u njih čak četrnaest od petnaest posljednjih.

Thompson povukao

Bez Curryja u igri, očekivano je najviše pokazao drugi dio popularnog ‘Splash brothers’ dvojca Klay Thompson. Učinkom od 34 poena predvodio je suigrače u čijim su redovima svoj posao dobro odradili i MVP prošlosezonskog finala Andre Iguodala (18) i uobičajeno svestrani Draymond Green (12 koševa, 14 skokova, osam asistencija). S 28 ubačenih koševa i jedanaest asistencija najviše je kod poraženog sastava pokazao James Harden.

Adamsov koš koji to nije bio

Dallas Mavericksi stigli su do ‘breaka’ u Oklahoma Cityju gdje su u noći na utorak svladali domaći sastav Thundera 85:84 izjednačivši seriju na 1:1. Pobjedu je Dallasu omogućila jaka obrana nakon koje je domaćin gađao oko 33 posto iz igre, a posebice se to odnosi na Kevina Duranta koji je promašio u svojih 716 utakmica karijere rekordnih 26 lopti (7-33) za učinak od 21 koša i devet skokova. Imao je i sedam izgubljenih lopti.

Napromašivao se i Russell Westbrook (8-22) koji je ogled okončao s 19 poena, 14 uhvaćenih lopti i šest asistencija. Unatoč navedenom, igrači Thundera bili su u prilici za povesti 2:0 u seriji, čak je, nakon niza promašaja u posljednjoj akciji, Steven Adams ubacio koš vrijedan slavlja cijele dvorane, no, pokazala je snimka, nakon isteka vremena. Raymond Felton s 21 i Dirk Nowitzki sa 17 poena bili su najučinkovitiji igrači Mavericksa.

https://www.youtube.com/watch?v=kDEgxIi0AI8

Toronto izjednačio

Nakon domaćeg poraza u prvoj utakmici, Toronto Raptotsi stigli su do prvog slavlja protiv Indiana Pacersa, a bilo je 98:87. Litavski centar Jonas Valančiunas bio je najbolji u redovima pobjednika s 23 koša i 15 skokova, dok je Paul George ubacio 28 za Pacerse.

NBA liga, rezultati 1. kruga doigravanja:

Istok:

Toronto Raptors – Indiana Pacers 98:87

(rezultat je izjednačen na 1:1)

Zapad:

Golden State Warriors – Houston Rockets 115:106

(Golden State vodi 2:0 u seriji)
Oklahoma City Thunder – Dallas Mavericks 84:85

(rezultat je izjednačen na 1:1)