Njegov menadžer nema pojma da bi Niko Kranjčar mogao završiti u Hajduku

Danas se pojavila vijest da se Kranjčar nakon devet godina vraća splitski klub

02.07.2012., Interalpen Hotel Tyrol,Telfs, Innsbruck, Austrija - Niko Kranjcar, novo pojacanje Dinamo Kijeva na pripremama kluba. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

U ponedjeljak se po hrvatskim medijima proširila vijest da bi splitski Hajduk u svoje redove za novu sezonu htio dovesti svojeg bivšeg igrača i nekadašnjeg reprezentativca Niku Kranjčara. No, čini se da igračev menadžer o tom nema pojma.

Kranjčarev menadžer Emil Žgur nije odbacio tu mogućnost: “Poznata je emocija između Nike i Splita i obratno, ali pitanje je koliko je to u ovome trenutku realno”, rekao je za Goal.

Zašto mediji pištu da je Kranjčar blizu Hajduka Žgur ne zna: “Nemam spoznaja o tome, zaista ne znam odakle je krenula ta priča“, poručio je.

Podsjetimo, u ponedjeljak se pojavila vijest da bi se Niko Kranjčar mogao nakon devet godina vratiti u splitski Hajduk. Tako je barem tvrdio Goal.com koji je donio vijest da Bijeli žele dovesti svog bivšeg igrača. Prema Goalu, ideja koja se rodila među čelnicima Hajduka već je krenula u realizaciju. Naime, klub je navodno odaslao signale prema Kranjčaru, a sada bi se on trebao očitovati, tj. reći jel ga zanima njihov ponuda.

Odlazi iz Kijeva

U međuvremenu, Kranjčar ima vrijedeći ugovor s kijevkim Dinamom još godinu dana. S obzirom da je zadnje dvije godine proveo na posudbi u engleskom QPR-u jasno je da će bivši hrvatski reprezentativac napustii klub, a ostaje za vidjeti hoće li se vratiti u Hajduk. Kranjčar je, podsjetimo se, u senzacionalnom transferu 2004. godien iz Dinama prešao u redove najvećeg rivala. Svima će u sjećanju ostati doček koji mu je priredila Torcida i prečka koju je pogodio u svom prvom susretu protiv Dinama na maksimirskom stadionu.

Oživljavanje karijere

Dvije godien kasnije Kranjčar je otišao u englesku, točnije u Portsmouth gdje je osvojio FA kup. Poslije toga je neko vrijeme proveo u Tottenhamu. Tamo je klupu djielio s Lukom Modrićem, Vedranom Ćorlukom i Stipom Pletikosom. 2012. godine napsutio je Spurse kako bi karijeru nastavio u kijevskom Dinamu, ali je tamo proveo samo sezonu, dok je dvije bio na posudbi. U tom periodu Kranjčar je izgubio i mjesto u reprezentaciji, a možda bi mu upravo povratak u Hrvatsku mogao oživjeti karijeru i poziv Nike Kovača.