Njemački investitor kupuje dionice NK Osijeka s ciljem stjecanja većinskog vlasništva

Potpisan je ugovor o kupnji 29 posto dionica koje su u vlasništvu Gradske banke

14.06.2015., Osijek - Konferencija za medije u prostorijama NK Osijek povodom predstavljanja novog trenera Drazena Beseka. Potpredsjednik klupa Mirsad Keric.
Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Hrvatski nogometni prvoligaš Osijek kreće putem kojega su utabali Rijeka i Istra 1961. Strani kapital ulazi u klub iz Gradskog vrta, tvrdi Glas Slavonije na svojim internetskim stranicama.

U vlasnički strukturu kluba trebao bi ući njemački investicijski fond Hanseatisches Fußball Kontor nakon što je potpisan ugovor o kupnji 29 posto dionica koje su u vlasništvu Gradske banke. Cilj njemačkog investitora je steći većinsko vlasništvo, o čemu će tek uslijediti razgovori.

Posao još nije gotov

“Dok Nijemci ne uplate novac posao nije gotov, ali ugovori su potpisani i sad bi sve dalje trebala biti stvar tehnike. Tijekom sljedećeg tjedna transakcija kupoprodaje dionica trebala bi biti okončana. Moji klijenti nemaju namjeru stati na tih 29 posto udjela u vlasništvu, nego im je cilj steći većinski paket dionica, a o tome razgovori tek slijede. Nijemci će u sljedeća dva tjedna sigurno doći u Osijek i precizirati daljnje korake “, izjavio je Krešimir Grebenar, odvjetnik koji zastupa interese HFK-a u procesu kupnje dionica osječkog kluba.

“Za stjecanje većinskog vlasništva nad klubom potrebno je posjedovati 75 posto dionica, a ovom transakcijom Nijemcima je otvoren put prema tom cilju. Sljedeća postaja na njemu bit će otkup dionica koje u svojem vlasništvu ima Grad Osijek (oko 53 posto)”, navodi izvor.