Thiago bi bio u Barci da je tamo ostao bivši trener, koji ga sad vodi u Bayernu

Vezni igrač njmečke ekipe otkrio uoči polufinalne utakmice Lige prvaka između Bayerna i Barcelone

Hertha's defender Sebastian Langkamp (L) and Bayern Munich's Spanish midfielder Thiago Alcantara (R) react during the German first division Bundesliga football match between FC Bayern Munich and Hertha BSC Berlin at the Allianz Arena in Munich, southern Germany on April 25, 2015. Bayern Munich won the match 1-0. AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE

RESTRICTIONS - DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE DURING MATCH TIME TO 15 PICTURES PER MATCH. IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO IS NOT ALLOWED AT ANY TIME. FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050.
FOTO: AFP

Nije rijetko da uoči velikih utakmica, kakva je bez sumnje polufinale Lige prvaka između Bayerna i Barcelone, s jedne strane prema drugoj stižu provokacije. Za posljednju takvu pobrinuo se vezni igrač Bayerna Thiago Alcantara koji je izjavio je kako bi vjerojatno ostao u Barceloni da se je na kormilu katalonskog kluba zadržao Pep Guardiola.

“Guardiola je uvijek imao puno povjerenja u mene, a i ja u njega. Da je on ostao na Camp Nou i ja bi vjerojatno još uvijek bio u Barceloni. No, to je prošlost i nema koristi razmišljati o tome, jer to mi sigurno neće pomoći u budućnosti”, kaže.

“Sretan sam što sam u Bayernu i što imam priliku ponovno raditi s njime”, izjavio je Thiago Alcantara, kojeg je Guardiola doveo u bavarski klub u ljeto 2013. čim je postao trener Bayerna.

Alcantara će se na Camp Nou sučeliti s mlađim bratom Rafinhom, koji ima sve veću minutažu u katalonskom klubu.