Novi hrvatski izbornik Čačić misli da će ubrzo računati na ozlijeđenog Mandžukića

Hrvatsku reprezentaciju očekuju utakmice s Bugarskom i Norveškom

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Novi hrvatski izbornik Ante Čačić u ponedjeljak je okupio pozvane nogometaše prije utakmica s Bugarskom i Maltom, zadnja dva ispita u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Rekao je da je momčad fokusirana na odlazak na Euro i osvrnuo se na činjenicu da će utakmica s Bugarima na Maksimiru 10. listopada biti odigrana pred praznim tribinama. Kaže da nogomet bez navijača nema smisla.

Reprezentativci su odradili trening na pomoćnom terenu maksimirskog stadiona, Hitrec-Kacianu, nakon čega je Čačić iznio svoje dojmove. “Veseli što su se svi igrači odazvali na vrijeme. Trening je bio rekuperacijskog karaktera, svi su ga odradili. Primijetio sam da su momci raspoloženi, vesele se što su opet zajedno i na okupu. Očekuju nas dvije važne utakmice i priželjkujemo osvajanje šest bodova, što će vjerujem biti dovoljno za plasmana na Europsko prvenstvo u Francuskoj”, rekao je za HRT i osvrnuo se na ponajboljeg hrvatskog napadača Marija Mandžukića koji ima problema s ozljedom.

Prvi trening Čačićeve Hrvatske

“Mandžukić je u dobrom stanju, radi intervalne treninge. U srijedu će napraviti magnetsku rezonanciju pa ćemo znati više. Očekujem da će se vrlo brzo staviti na dispoziciju momčadi. Momčad je formirana. Nema nijednog igrača koji ne zaslužuje biti u kadru, veseli me što igraju u svojim klubovima i u dobroj su formi. Doista sam optimist”, rekao je.

Zatim je Čačić prokomentirao činjenicu da će se zbog kazne Uefe utakmica s Bugarskom odigrati pred praznim tribinama. “Uvijek je lakše igrati uz nogometni dekor. Nogomet bez navijača nema smisla. Momčad je svjesna odgovornosti i da ne smije propustiti priliku da se domogne Europskog prvenstva. Uvjeren sam da će nas ovo dodatno napuniti, da ćemo se dovoljno kvalitetno pripremiti i biti dovoljno motivirani da usprkos toj avetskoj atmosferi ostvarimo dobar rezultat”, smatra hrvatski izbornik.

Za kraj je progovorio o lošim rezultatima hrvatske reprezentacije u zadnje dvije utakmice u kvalifikacijama, remiju u Azerbajdžanu i porazu u Norveškoj. “Reprezentacija je bila na dobrom putu. Ove dvije utakmice su iz gotovog napravile veresiju. Moramo se usredotočiti na sebe, svoju kvalitetu i sposobnosti. Respektiramo protivnike, ali naš je motiv mnogo veći od njihova. Zanima nas plasman u završnicu. Moramo dati svoj maksimum i očekivati da će nam se poklopiti drugi rezultati. Ali ako se i ne poklope, nadam se da ćemo nakon dobre dvije utakmice u dobrom raspoloženju dočekati sljedećeg protivnika”, završio je.