Sramotni Čačić navijačima koji bojkotiraju reprezentaciju rekao da samo nastave s bojkotom

Smatra da reprezentatativce treba zaštiti od negativne energije

22.09.2015., Zagreb - Konferencija za medije Ante Cacica, novog izbornika hrvatske nogometne reprezentacije. 
Photo: Jurica Galoic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić održao je prvu konferenciju za novinare uoči početka priprema za dvije preostale kvalifikacijske utakmice za Europsko prvenstvo u Francuskoj. Hrvatsku u subotu očekuje dvoboj s Bugarskom, a tri dana kasnije s Maltom.

“Utakmica s Bugarskom igrat će se u avetskoj atmosferi. Moramo učiniti sve da pobijedimo, a isto treba učini i na Malti kako bi izravno otišli na Euro. Ako ne odemo izravno, bitno je da bude dobra atmosfera za dodatne kvalifikacije “, najavio je Čačić svjestan odluke prema kojoj preostale kvalifikacijske susrete reprezentacija zbog kazne mora igrati pred praznim tribinama.

Negativna atmosfera

“Zadatak je zaogrnuti reprezentativce plaštom i zaštiti ih od negativne energije oko njih. Tijekom prošlog tjedna posjetio sam reprezentativce. Uočio sam da momčad nema problema unutar sebe i da su odnosi dobri i prijateljski. Euro je posljednja prilika ove generacije da izađe iz sjene Vatrenih “, poručio je Čačić te se osvnuo na bojkot koji je dio navijača pokrenuo nakon što je imenovan za nasljednika Nike Kovača.

“Navijači koji su odlučili bojkotirati reprezentaciju neka ju bojkotiraju i neka žive u svom svijetu”, rekao je Čačić pa je ponovio da je problem oko reprezentacije slojevit te da je sve počelo navijačkim izgredima na utakmici s Italijom u Milanu.

Mandžukićev oporavak

“Jedna grupa izgrednika je napravila što je napravila, kazna je uslijedila. Nakon toga se dogodila svastika, oduzimanje boda i opet kazna. Sve to ne može ostati bez refleksa prema momčadi, prema igračima koji igraju u sasvim drugačijem miljeu. Netko je njihov trud uspio i želio iskompromitirati. To je dobrim dijelom pokvarilo atmosferu oko reprezentacije. Nije bilo dovoljno koncetracije za prethodne dvije utakmice i, nažalost, rezultat je bio taj koji je bio. No, svjesni smo da i dalje sve držimo u svojim rukama”, rekakoe je izbornik

Što se tiče Marija Mandžukića izbornik je rekao da napadač od prvog dana radi na posebnom tretmanu.

“Mandžukić ima distorziju..Situacija je sve bolja. Danas ćemo vidjeti kakav će biti na treningu, ali poznavajući njegovu volju mislim da će se staviti na dispoziciji”, završio je izbornik.