O onom slučaju hrvatskog suca koji je suspendiran zbog klađenja upravo se očitovao i Savez

Međunarodna teniska federacija suspendirala Damira Pitnera na 12 mjeseci

Brazil's tennis player Joao Souza serves to Argentina's Leonardo Mayer during their Davis Cup World Group first round singles match, in Villa Martelli, Buenos Aires, on March 8, 2015.  AFP PHOTO / ALEJANDRO PAGNI / AFP / ALEJANDRO PAGNI
FOTO: AFP

Hrvatski teniski savez (HTS) je od početka upoznat sa slučajem suca Denisa Pitnera i svo je vrijeme bez zadrške surađivao s antikorupcijskom jedinicom na otkrivanju utemeljenosti navoda koji mu se stavljaju na teret, poručili su iz HTS-a.

HTS se oglasio nakon što se u medijima pojavila vijest kako je Međunarodna teniska federacija (ITF) suspendirala Pitnera na 12 mjeseci zbog sumnje u namještanje teniskih mečeva.

2012. sudjelovao na Olimpijskim igrama

ITF nije želio otkriti previše detalja vezanih uz slučaj u koji je upleten hrvatski sudac, no britanski Guardian navodi kako je Pitner suspendiran zbog učestalog prijavljivanja na račun za klađenje s kojeg su uplaćivane oklade za teniske mečeve.

Osim Pitnera, u cijeli skandal su upleteni i suci iz Turske, Kazastana i Ukrajine. Međunarodni teniski savez je u tajnosti već dvojici zabranio suđenje, a četvorica bi mogla dobiti doživotan izgon iz sporta. Podsjećamo, Pitner je 2012. godine sudjelovao na Olimpijskim igrama kao linijski sudac, a sudio je i mečeve na Wimbledonu.

Prihvatio suspenziju

“Hrvatski teniski savez, što je u više navrata i ranije istaknuto, u potpunosti podržava borbu protiv korupcije, te će i nadalje aktivno surađivati sa svim tijelima koja su u to uključena. Jednako tako, prihvatit će sankcije koje u tom smislu budu izrečene, bez obzira o kome se radi,” poručili su iz HTS-a dodavši kako je Pitner prihvatio suspenziju.

“Sudac Denis Pitner je sankciju suspendiranja na 12 mjeseci prihvatio, te se HTS-ova sudačka sekcija, od dana kada je dobila službenu informaciju, u svom djelovanju drži sukladno navedenoj suspenziji. Ovom prilikom još jednom želimo naglasiti da je borba za zdrave odnose u tenisu zajednički interes HTS-a i ITF-a, te će suradnja na tom polju i ubuduće biti nastavljena,” poručili su iz HTS-a.