Odabrali smo šest najvećih neuspjeha u karijeri Stevena Gerrarda

Ostat će zapamćen kao jedan od najvećih nogometaša koji nije osvojio titulu prvaka

FOTO: CC

Nema sumnje da je Steven Gerrard jedan od najvećih engleskih nogometaša u povijesti. Kao kapetan Liverpoola predvodio je svoju momčad do brojnih trofeja među kojima se posebno ističe onaj u Ligi prvaka 2005. godine i fantastičnog preokreta protiv tada izrazito jakog Milana.

Ipak,ostat će zapamćen i kao jedan od najvećih nogometaša koji nije osvojio titulu prvaka, a izravni je krivac što se to nije dogodilo u prošloj sezoni. Njegovu karijeru su uz velike rezultate obilježili i brojni loši potezi i odluke, a u nastavku se prisjetite nekih od njih.

1. Crveni karton u Merseyside derbiju 1999. godine

Posljednji put Everton je upisao pobjedu na Anfieldu bilo je 1999. godine. Ta utakmica je bila noćna mora za tada 19-godišnjeg Stevena Gerrarda. Ubrzo nakon što je ušao s klupe zaradio je crveni karton zbog grubog starta nad Kevinu Campbellu.

https://www.youtube.com/watch?v=qUGzgo4PWkQ

2. Odbijanje transfera u Chelsea

Samo nekoliko tjedana nakon što je predvodio Liverpool do europskog naslova, Gerrard je šokirao svijet odlukom da napusti Anfield. Chelsea se u tom trenutku činio kao najizglednija opcija, međutim, veznjak je u zadnjem trenutku promijenio mišljenje jer se nije mogao pomiriti s time da napusti klub u kojem je odrastao. Iako je ta odluka zacementirala njegovo status legende, pitanje je koliko bi trofeja podigao da se preselio na Stamford Bridge.

https://www.youtube.com/watch?v=NCzkGKxx9Cc

3. Neuspjeh s reprezentacijom i promašaj na SP-u 2006.

Početak njegove reprezentativne karijere izgledao je obećavajuće. Zajedno s Davidom Beckhamom i Michaelom Owenom bio je dijelom zlatne generacije. Svjetsko prvenstvo 2006. u Njemačkoj trebalo je biti njihov vrhunac. U četvrtfinalnioj utakmici s Portugalom pristupilo se izvođenju jedanaesteraca, a Gerrard nije uspio zatresti mrežu. Cristiano Ronaldo je na kraju zabio za pobjedu Portugala. Veznjak je poslije toga dva puta kao kapetan nastupio na Svjetskim prvenstvima, ali Engleska nije uspjela ući u četvrfinale.

4. Proklizavanje protiv Chelseaja

Liverpool u posljednje 24 godine nikada nije bio bliže osvajanju naslova prvaka. Redsima je trebala pobjeda u derbiju s Chelseajem kako bi ostao u utrci za naslov. No, početkom drugog poluvremana Sakho je poslao jednu laganu loptu prema Gerrardu. Kapetan Liverpoola se poskliznuo u ključnom trenutku što je iskoristio Demba Ba. Primio je loptu te se sjurio prema vratima, a ostalo je povijest.

https://www.youtube.com/watch?v=i26gslXjfjU

5. Crveni karton protiv Manchester Uniteda

U svojoj posljednjoj utakmici protiv najvećeg rivala, Manchester Uniteda, Steven Gerrard je isključen nakon samo 38 sekundi igre. Liverpool je na poluvremenu gubio 1:0, a Gerrad je utakmicu krenuo s klupe.Rogers je odlučio drugo poluvrijeme započeti s Gerrardom računajući da će njegovo iskustvo i status legende ohrabriti ostale igrače kako bi preokrenuli rezultat.

S igračem manje Liverool nije imao previše šanse. Izgubili su utakmicu i ugrozili igranje u Ligi prvaka sljedeće sezone. Gerrard je tako propustio veliku priliku na najbolji način oprostiti od navijača na Anfieldu.

https://www.youtube.com/watch?v=9pCoxRnPka0

6. Nikada nije zaigrao u inozemstvu

Gerrard je u posljednjih 17 godina postao cijenjen širom Europe. Ostaje činjenica da nikada nije zaigrao izvan Engleske. Zinedine Zidane je jednom izjavio kako je 2004. godine rekao predsjedniku Reala, Florentinu Perezu, da ga dovede u klub, ali Gerrad nije želio napustiti Anfield.