Ivica Olić kaže da nije znao da je "Za dom spremni" zabranjen. Sad kad zna, moli navijače da ga ne koriste

Hrvatski napadač se nada da će s klubom ostati u njemačkoj Bundesligi

Hamburg's Ivica Olic gestures during the German first division Bundesliga football match Bayer 04 Leverkusen vs Hamburg SV in Leverkusen, western Germany, on April 4, 2015.  AFP PHOTO /  

RESTRICTIONS - DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE DURING MATCH TIME TO 15 PICTURES PER MATCH. IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO IS NOT ALLOWED AT ANY TIME. FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050.
FOTO: AFP/AFP

Hrvatski reprezentativni napadač Ivica Olić, koji nastupa za njemački HSV, u razgovoru za Večernji list osvrnuo se na mnoge teme, pa i često spominjano skandiranje “Za dom spremni” na utakmicama reprezentacije.

Olić optimističan o izgledima HSV-a

Olićev klub, u koji je stigao u siječnju iz Werdera, trenutno se nalazi na 15. poziciji Bundeslige i do kraja prvenstva ga očekuje teška borba za ostanak: “Koliko god se to činilo nelogičnim u tom trenutku, u Hamburg me odvelo srce, vezan sam uz taj klub, u njemu sam debitirao u Bundesligi, i želio sam mu pomoći u borbi za ostanak.”

“Kad sam upoznao momčad, vidio sam da je raspoloženje na nuli i ulovio se za glavu – ovo će biti velika muka. Ali, nakon što smo pobijedili Augsburg, iščupali pobjedu u stresnoj utakmici, situacija je sada ipak bolja i s optimizmom čekamo posljednja četiri kola. Još šest-sedam bodova moglo bi nam biti dovoljno za ostanak u ligi”, poručio je Olić.

Hrvatski napadač neće ostati u HSV-u ako taj klub ispadne u drugu ligu, ali smatra da do toga nežće doći: “Gotovo sigurno neću igrati u drugoj ligi, u tom slučaju išao bih nekim drugim putem. No, čvrsto vjerujem da će HSV izboriti ostanak, i tada bih svakako ostao. Moja razmišljanja idu u tom smjeru da u HSV-u i zaključim karijeru”, izjavio je.

Šokiran kaznom Uefe

Hrvatsku reprezentaciju UEFA je kaznila utakmicom bez gledatelja, što znaći da će ona pobjedu s protiv Italije morati tražiti pred praznim tribinama: “Bio sam šokiran kad sam čuo za tu kaznu, jer na utakmici protiv Norveške nije bilo velikih navijačkih ispada. Bio je to moj 101. nastup, dobio sam veliki pljesak publike i baš sam se naježio koliko je ozračje bilo sjajno”, prokomentirao je Olić, koji se zatim osvrnuo i na sporan poklič “Za dom spremni” koji se ponekad čuje s tribina na utakmicama reprezentacije.

“S tim pokličem susretao sam se tijekom svih svojih sto nastupa za reprezentaciju i dok Joe Šimunić nije bio zbog toga kažnjen, nisam ni znao da je zabranjen. Ako su takva pravila Uefe, onda apeliram da se to više ne viče na utakmicama reprezentacije, jer bi Uefina kazna mogla biti još rigoroznija. Samo, kako to kontrolirati, pa ne možete svima u publici nalijepiti flaster na usta”, prenosi vecernji.hr.