HSV-Karlsruher 1-1: Iličević spasio HSV u utakmici za ostanak u Bundesligi

Utakmicu je od početka započeo i Ivica Olić, čiji je nastup bio upitan

Hamburg's Croatian midfielder Ivo Ilicevic is congratulated by team members after scoring during the German first and second Bundesliga relegation football match Hamburger SV vs Karlsruher SC in Hamburg, northern Germany, on May 28, 2015. AFP PHOTO / TOBIAS SCHWARZ
FOTO: AFP

Hrvatski nogometaš Ivo Iličević bio je strijelac za Hamburger SV u prvoj utakmici kvalifikacija za ostanak u prvoj njemačkoj ligi u kojoj je HSV na svom terenu odigrao 1-1 (0-1) protiv Karlsruhea. Gosti iz Karlsruhea poveli su u 4. minuti golom Rouwena Henningsa, a Iličević je poravnao na konačnih 1-1 u 73. minuti preciznim udarcem sa 10-ak metara iskosa s desne strane. Bio je to njegov prvi pogodak ove sezone, a na terenu je proveo svih 90 minuta.

Zaigrao i Olić

Hrvatski reprezentativni napadač Ivica Olić igrao je za HSV do 89. minute. Uzvratni dvoboj igrat će se u ponedjeljak u Karlsruheu, a nakon njega bit će poznato svih 18 sudionika Bundeslige sljedeće sezone.

HSV je sezonu završio na 16. mjestu u prvoj, a Karlsruhe na trećem mjestu u drugoj ligi. Po završetku ligaškog dijela sezone iz prve lige su izravno ispali Paderborn i Freiburg, dok su iz druge u prvu ligu promovirani Ingolstadt i Darmstadt.

https://vk.com/video100853747_171605288?hash=af1fa007d7065eae

HSV je jedini klub u Njemačkoj koji je odigrao sve dosadašnje sezone u Bundesligi od njezina osnutka 1964. godine, a za produžetak tog niza ne smije izgubiti u Karlsruheu, te usto mora postići barem pogodak u uzvratu.