Olympiakosova legenda upozorava i tvrdi da Dinamo nije bezazlen protivnik

"Igrači Dinama se žele dokazati u Ligi prvaka", smatra Nikopolidis

Real Madrid's Ivan Helguera (C) is blocked by Olympiakos' goalkeeper Antonios Nikopolidis (R) during their Champions League Group F football match at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid, 28 September, 2005.  AFP PHOTO PHILIPPE DESMAZES
FOTO: AFP

Antonis Nikopolidis. bivši golman Olympiakosa i grčke reprezentacije, za grčku radio postaju ‘Sport FM’, najavio je današnju utakmicu trećeg kola skupine F Lige prvaka na Maksimiru između Dinama i Olympiakosa.

Nikopolidis (44) je bio prvi golman grčke reprezentacije koja je 2004. osvojila naslov europskog prvaka. Trenutno je izbornik U-21 reprezentacije Grčke, a uoči dvoboja Dinama i Olympiakosa kazao je kako njegov bivši klub nije favorit protiv Modrih.

Hrvatska liga je podcijenjena

“Po meni, ovu utakmicu vidim kao priliku za Olympiakos da na kraju natjecanja po skupinama zasjedne na drugu poziciju skupine s pobjedom ili čak remijem”, kazao je Nikopolidis.

“Dinamo igra u ligi koja je dosta podcijenjena u europskom nogometu. Igrači su, stoga, željni dokazivanja što znači da u ovom natjecanju idu na glavu, daju sve do sebe i koncetrirani su do kraja. Oni u svojim glavama razmišljaju da ‘što ne bi mogli svladali Olympiacos ako smo pobijedili Arsenal’.

Bez Cambiassa će biti teže

Olympiacosu će večeras nedostajati ozlijeđeni Esteban Cambiaso

“Ozlijeđeni Cambiasso je veliki gubitak, jer on ima iskustva u prolasku skupine Lige prvaka. Cambiasso je glavni organizator u momčadi, a njegovim izostankom drugi će morati više potegnuti”.

U Olympiakosu imaju misiju. Ove sezone će pokušati izboriti drugi krug Lige prvaka. Imaju novog trenera, Portugalca Marca Silvu (38).

“Ima solidno nogometno znanje, posebno u obrani i brzoj tranziciji. Uspio je pogoditi kemiju u momčadi i traži jednostavne stvari. Dobru obranu, brzu tranziciju i dobar napadački učinak. U ofenzivni dio stavio je jednog Parda, Tsorija i Fortuna koji su dali neku posebnu ljepotu igri Olympiakosa”, ističe Nikopolidis.