Osijek-Hajduk 1-0: Bijeli izgubili drugi put za redom i propustili čelo ljestvice

Strijelac jedinog pogotka za Osijek bio je Tomislav Šarić u 41. minuti utakmice

FOTO: PIXSELL

Nogometaši Osijeka pobijedili su Hajduk 1-0 u 16. kolu Prve hrvatske nogometne lige i tako mu nanijeli drugi uzastopni poraz u tom natjecanju te eliminirali mogućnost da Splićani, barem nakratko, zasjednu na prvo mjesto tablice. Podsjetimo, u prošlom je kolu Hajduk izgubio od Rijeke, trenutno prvoplasirane momčadi HNL-a. Drugoplasirani Hajduk sada može izgubiti tu poziciju ako njegov veliki rival Dinamo u nedjelju pobijedi Istru na svojem terenu. Strijelac jedinog pogotka za Osijek bio je Tomislav Šarić u 41. minuti utakmice.

Hajduk protiv Osijeka

Osijek je zasluženo pobijedio Hajduk nakon puno bolje igre, posebno u prvom dijelu, u kojem su potpuno nadigrali Splićane. U 9. minuti Lovre Kalinić obranio je udarac s 11 metara kojeg je izveo Lesjak, a u 37. minuti branič Bilij s gol-crte izbija loptu.

Svoju nadmoć Osijek je realizirao u 41. minuti kada je Tomislav Šarić iz kontranapada povratnu loptu poslao u mrežu. U prvom dijelu Hajduk nije uputio niti jedan udarac u okvir vrata Osijeka.

U drugom poluvremenu Balića je zamijenio napadač Anton Maglica koji u 61. minuti iz prve prave prilike za Hajduk udarcem glavom šalje loptu iznad grede. Trener Burić uveo je u igru još jednog napadača Bencuna i sve karte stavio na napad, ali mu ni to nije pomoglo, jer je samo Vlašić u 82. minuti uspio uputiti udrac kojeg je vratar domaćih Mikulić s lakoćom zaustavio.

Bila je ovo tek treća pobjeda Osijeka koji sada ima 13 bodova i dalje se nalazi na pretposljednjem mjestu tablice. Sedmoplasirani Slaven Belupo Osječanima u ovom trenutku bježi četiri boda, ali ekipa iz Koprivnice još mora odigrati svoju utakmicu 16. kola.