Ova bi momčad Schalkea bila konkurentna Bayernu u Bundesligi, a mjesto u njoj ima i Ivan Rakitić

Schalke je jedini klub s kojim Rakitić nije osvojio trofej kroz karijeru

RESTRICTIONS / EMBARGO - ONLINE CLIENTS MAY USE UP TO SIX IMAGES DURING EACH MATCH WITHOUT THE AUTHORISATION OF THE DFL. NO MOBILE USE DURING THE MATCH AND FOR A FURTHER TWO HOURS AFTERWARDS IS PERMITTED WITHOUT THE AUTHORISATION OF THE DFL.
Schalke's Croatian midfielder Ivan Rakitic celebrates scoring with Schalke's Spanish striker Raul (L) the German first division Bundesliga football match Freiburg vs Schalke 04 in the southern German city of Freiburg on September 22, 2010.  AFP PHOTO / RONALD WITTEK  GERMANY OUT / AFP / DPA / RONALD WITTEK
FOTO: AFP

Četvrto mjesto ljestvice njemačkog nogometnog prvenstva trenutačno zauzima Schalke, klub iz Gelsenkirchena koji od osnutka Bundeslige (1963. godine) nikada nije osvojio naslov prvaka. Šest su puta od tada bili drugoplasirana momčad poretka na kraju sezone, a posljednji put 2009/10.

Zaključak je Squawke, statističkog nogometnog portala, da bi situacija vjerojatno bila drugačija da su na okupu zadržali pojedince na čijim su transferima zaradili. Ta bi momčad, tvrdi se, danas nesumnjivo bila konkurentna minhenskom Bayernu u borbi za naslov njemačkih prvaka.

Samo sa Schalkeom ostao bez trofeja

Među pojedincima koji se u njoj ističu, nalazi se i ime Ivana Rakitića, hrvatskog veznjaka i člana Barcelonine momčadi o kojem se kazuje:

“Nakon niza dobrih utakmica za Basel u Švicarskoj, njemački ga je klub potpisao 2007. godine. Vjera u njega isplatila se jer je veznjak koji ‘ordinira’ između dva šesnaesterca u 135 nastupa za klub postigao 16 i asistirao za 29 pogodaka. Impresivnim predstavama u srednjem redu pomogao je Schalkeu kvalificirati se za Ligu prvaka i iznenađujuć je bio njegov prelazak u Sevillu 2011. Nastavio je Rakitić s uspjesima i u španjolskoj ligi i zavrijedio veliki transfer u Barcelonu 2014. u kojoj je postao jedan od najboljih nogometnih ‘playmakera’ na svijetu. Prava je šteta da nije igrao zajedno s Geisom.”

Idealna momčad Schalkea u izboru portala Squawka Screenshot

Inače, Schalke je jedini klub s kojim Rakitić nije osvojio trofej kroz karijeru. S Baselom je bio najbolji u Švicarskom kupu (2006/07), Sevillu kao kapetan vodio do naslova u Europskoj ligi (2013/14), dok je s Barcelonom trenutačno na pet osvojenih naslova među kojima se ističu oni u Ligi prvaka i španjolskom prvenstvu.