Ovo je 40 hrvatskih sportaša koji su osigurali Olimpijske igre u Riju, a predviđaju im osvajanje 10 medalja

Prema zadnjem predviđanju Infostrade Hrvatska će osvojiti deset medalja

04.08.2012., Engleska, London - Ljetne Olimpijske igre London 2012. Bacanje diska, Sandra Perkovic osvojila je zlato. Photo: Damir Sencar/PIXSELL/POOL
FOTO: PIXSELL

Od 5. do 21. kolovoza 2016., po prvi put u Južnoj Americi, točnije u brazilskom gradu Rio de Janeiru, održat će se XXXI Olimpijske igre. Na njima će nastupiti oko 10.500 sportaša iz 205 zemalja, a natjecat će se u 33 sporta: atletika, badminton, biciklizam, boks, daljinsko plivanje, dizanje utega, gimnastika, golf, hokej, hrvanje, jedrenje, judo, kajak /kanu, konjički sport, košarka, mačevanje, moderni petoboj, nogomet, odbojka, odbojka na pijesku, plivanje, ragbi, rukomet, sinkronizirano plivanje, skokovi u vodu, stolni tenis, streličarstvo, streljaštvo, taekwondo, tenis, triatlon, vaterpolo i veslanje.

Predviđanje Infostrade

Za sada je svoje mjesto u Riju osiguralo 40 hrvatskih sportaša, među kojima se nalazi osam atletičara, dva boksača, sedam jedriličara, pet predstavnika imat ćemo u streljaštvu, dvoje u taekwondou, troje u veslanje dok je plasman izborila i hrvatska vaterpolska reprezentacija, čijih će 13 igrača imati pravo nastupa.

Ostvari li se predviđanje Infostrade, agencije za sportsku statistiku, Olimpijske igre u Rio de Janeiru bit će rekordne za Hrvatsku kad je u pitanju broj osvojenih medalja. Naši bi sportaši, prema njihovoj analizi, trebali osvojiti po tri zlata i srebra, te četiri bronce. Zlato bi trebali osvojiti Sandra Perković, Valent i Martin Sinković te Snježana Pejčić.

 Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je zlatnu olimpijsku medalju u Londonu 2012.
Hrvatska vaterpolska reprezentacija osvojila je zlatnu olimpijsku medalju u Londonu 2012. PIXSELL

Važno je sudjelovati

Dva srebra bi Hrvatska uzela u jedrenju (Fantela/Marenić i Ivan Kljaković Gašpić), dok bi se za treće pobrinuli vaterpolisti koji su prije tri godine u Londonu bili olimpijski pobjednici. Bronce bi pripale Blanki Vlašić, Filipu Hrgoviću, Luciji Zaninović te još jednom olimpijskom pobjedniku iz Londona Giovanniju Cernogorzu u gađanju letećih meta.

Povodeći se starim olimpijskim geslom ‘važno je sudjelovati, ne pobijediti’, koje sve više blijedi, u fotogaleriji smo odlučili predstaviti sve naše sportaše koji su do sada izborili nastup na Olimpijskim igrama. Također, navedeno je i na koji su način osigurali sudjelovanje na najvećem sportskom događaju 2016. godine.

Sportaši koji su osigurali Rio