Ovih deset nogometaša imaju iznimno neobične hobije (a ovdje pročitajte koje)

Pirlo posjeduje nekoliko zadivljujućih vinograda po Italji, a i sam je vrsni sommelier

FOTO: AFP/AFP

Postoji nekolicina nogometaša koji nisu talentirani samo za baratanje loptom. Ima ih, i to vrlo uspješnih, koji su svoje slobodno vrijeme posvetili ozbiljnijim zanimacijama, a poneki stvorili i drugu karijeru van nogometnih terena.

Velike zarade i novac nogometašima omogućuju uzbudljiv i kvalitetan život. Međutim nisu svi nogometaši skloni trošenju novca na žene, izlaske i skupe aute. U nastavku pročitajte nepoznate stvari o deset slavnih bivših i aktualnih nogometaša.

Andrej Aršavin

Andrej Arshavin u londonu na proslavi Gorbačoevog 80. rođendana
Andrej Arshavin u londonu na proslavi Gorbačoevog 80. rođendana AFP

Ruski reprezentativac i bivši Arsenalov igrač, Andrej Aršavin, zaista je omiljena pojava u ruskoj javnosti. Osim što ga vole zbog odličnih igara koje je pružio u dresu reprezentacije, Aršavin je imao i bitnu ulogu u dobivanju Svjetskog nogometnog prvenstva koje će se održati u Rusiji 2018. godine.

No, on se ne nalazi u tekstu zbog svojih pregovaračkih sposobnosti. Malo ljudi zna, ali Aršavin ima završenu školu modnog dizajna i posjeduje modnu marku ženske odjeće. Većinu toga je i sam dizajnirao, a proizvodi ukljućuju ozbiljne ženske haljine pa i sportske trenirke.

Aršavin je sa 17 godina studirao kemisjku tehnologiju na državnom sveučilištu u St. Petersburgu gdje je promijenio smjer u dizajn. Kasnije je i sam priznao kako mu se dizajn dopadao ponajviše zbog brojnih cura s kojima je dijelio učionicu.

David Beckham

Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy i bivši nogometaš David Beckahm na Parku prinčeva
Bivši francuski predsjednik Nicolas Sarkozy i bivši nogometaš David Beckahm na Parku prinčeva AFP/AFP

Bivši kapetan engleske nogometne reprezentacije, i zvijezda najvećih europskih klubova, Manchester Uniteda, Real Madrida, AC Milana i PSG-a, do sad je pokazala kako se odlično snalazi u šoubiznisu. Podatak da prihodi oko 40 milijuna eura godišnje nakon što je prekinuo profesionalnu nogometnu karijeru, govori kako se ne radi samo o bivšem sportašu.

Otkako je David Beckham otišao u SAD, gdje je igrao za tamošnji LA Glaxy, upoznao je mnoge glumačke zvijezda poput Will Smitha i Toma Cruisea s kojima se nastavio intezivno družiti.

To ga je potaklo da se prihvati glume, i uzme tečajeve koji bi mu mogli aktivirati karijeru u Hollywoodu. Do sada smo naučili kako se karaizmatični Becks jako dobro snalazi u svijetu šoubiznisa, ne smunjamo da će i u novom hobiju biti više nego uspiješan.

Asamoah Gyan

Asamoah Gyan u muzičkom videu
Asamoah Gyan u muzičkom videu Youtube screenshot

Slavna afrička nogometna zvijezda, Asamoah Gyan, najpoznatiji je po odličnom nastupu na Svjetskom prvenstvu u Južnoafriočkoj Republici 2010. godine. Osim zbog igre, postao je slavan i zbog karakterističnog Azonto plesa prilikom proslave gola. Stoga ne čudi činjenica da mu je omiljeni hobi glazba.

Bivši Sunderlandov napadač otišao je korak dalje i počeo se baviti glazbom pod umjetničkim imenom “Baby Jet”. Čak je i jedna njegova pjesma, “African Girls”, osvojila nagradu na ganskom muzičkmm “Porinu”.

Michael Owen

Michael Owen
Michael Owen AFP/Paul Barker

Još u doba kada je Michael Owen zabijao golove u dresu Liverpoola, bio je poznat i po svojoj strašću za konjskim utrkama. Već tada je posjedovao nekoliko konjskih staja. Iako je za Owena to dugo bio samo omiljeni hobi, nakon završetka nogometne karijere, pretvorio je to u ozbiljan i unosan biznis.

Njegova staja Manor House u Cheshireu, koja se proteže na 68 hektara, sada broji više od 100 konja. Bez obzira što zvuči kao ozbiljan posao, Owen tvrdi da je za njega to i dalje samo najdraži hobi.

Crisitano Ronaldo

Cristiano Ronaldo u dresu Real Madrida
Cristiano Ronaldo u dresu Real Madrida AFP/AFP

Ovo je nogometaš s možda i najčudnjim hobijem na svijetu. Vjerojatno većina nas kada vidi Ronalda pomisli na teretanu, pilates, manikuru ili nešto treće što ukljućuje njegov fizički izgled. Krivo, slavni Cristiano Ronaldo uživa igrajući Bingo. Teško si ga možemo zamisliti kako sjedi uz svoju baku i obilježava veliki papir pun besmislenih brojeva.

Ali da, Cristiano voli Bingo, a navodno se navukao kada je tek došao u Manchester. Tada je ta čudna zanimacija igrala bitnu ulogu u učenju engleskog jezika, a ostao mu je drag sve do danas.

Ryan Giggs

Ryan Giggs i Louis van Gaal razgovaraju prije utkamice na američkoj turneji
Ryan Giggs i Louis van Gaal razgovaraju prije utkamice na američkoj turneji AFP/AFP

Mnogi su se vjerojatno pitali od kuda Ryanu Giggsu takva snaga i kondicija s 40 godina, kada je završio karijeru u Manchester Unitedu. Njegova tajna leži ujedno i u njegovom hobiju, a to je joga. Giggs jednostavno voli trening, nije ni čudo da je tako dugo zadržao formu i igrao za Crvene vragove punih 24 godine.

Izdao je DVD gdje se pojavljuje u ulozi osobnog fitness trenera i savjetodavca. Sada znamo zašto Ryan Giggs i dalje izgleda kao jedan od igrača Manchestera, a ne kao pomoćni trener Louisu van Gaalu.

Rio Ferdinand

Rio Ferdinand u Singapuru na nogometnom karnevalu uoči Svjetskog prvenstva u Brazilu
Rio Ferdinand u Singapuru na nogometnom karnevalu uoči Svjetskog prvenstva u Brazilu AFP/AFP

Pošto je Rio Ferdinand i dalje prvotimac u engleskom premijerligašu QPR-u, njegove karijere van nogometa ćemo samo iz solidarnsoti s drugim kolegama, nazvati hobijima.

Naime, Rio je vrlo aktivan u svijetu šoubizinisa i zabave. Nekada je to promoviranjem svog brenda”#5”, vođenjem diskografske kuće White Chalk Music ili uloga ekskluzivnog producenta zajedno sa svojim kolegom Ashely Coleom za 50 centov film “Dead men running” .

Ferdinand se također odlično snalazi u ulozi voditelja, pa je tako sudjelovao na svjetskom prvenstvu u Brazilu kao BBC-jev novinar i reproter u posebnoj emisiji samo za nogometne fanove.

Andrea Pirlo

Andrea Pirlo
Andrea Pirlo AFP

Nitko nije cool kao Andrea Pirlo. Nije samo do njegove igre i stava na terenu, Andrea iznenađuje svojim hobijima i naravno stilom života. Osim što voli puno čitati, igrati playstation i kralj je sredine terena, Pirlo je i vladar vinskih trsova. Posjeduje nekoliko zadivljujućih vinograda po Italji, a i sam je vrsni sommelier.

Još kao dijete je zbog bake bio uključen u priču oko vina, a počeo ga je piti u vrlo ranoj dobi. On radi na turističkom projektu za ljubitelje vina i gastronomije, cilj mu je podignuti objekt koji će biti raj za gurmane poput njega.

Gerrard Pique

Gerard Pique
Gerard Pique AFP/AFP

Barcelonin branič i jedan od najboljih stopera na svijetu, Gerrard Pique, poznat je po svom braku sa slavnom Shakirom, ali i kao odličan igrač Pokera. Pique nije samo amaetrski pokeraš, nastupio je World Series of Poker u Las Vegasu, nakon što je nejgova Španjolska ispala sa Svjetskog prvenstva u Brazilu.

Ispao je Španjolac i s turnira u Vegasu nakon svega dva dana natjecanja. Ukupna zarada u karijeri od $87,288 i 143. mjesto na ljestvici najboljih Španjolskih igrača svih vremena zvuči uvjerljivo.

Theo Walcott

Theo Walcott
Theo Walcott AFP/AFP

Još kao dijete Theo Walcott je prešao u Arsenal iz Southamptona, sa 17 godina bio je pozvan i u englesku reprezentaciju. Predviđala mu se blistava karijera, ozljede su ga nažalost spriječile. Nikada nije kasno, njemu je tek 26, a često izbivanje s terena natjeralo ga je na jedan simpatičan i hvalevrijedan hobi.

Theo Walcott je pisac dječijih knjiga, do sada ih je četiri izdano, “T.J and the Hat-Trick”, “T.J and the Penalty”, “T.J and the Winning Goal”, i “T.J and the Cup Run”, a sve su u fokusu fiktivnog nogometaša T.J.-a.