Ovih deset nogometaša nije se dobro snašlo nakon transfera u englesku ligu

Kežman, Aršavin, Robinho, Ševčenko i Soldado među onima koji nisu uspjeli...

FOTO: CarlosRM/flickr.com

Britanska Premier liga na glasu je kao jedno od najtežih natjecanja za nogometaše te, iako su neki od njih bili izvrsni u svojem bivšem klubu, nakon dolaska na “otok” nisu se mogli vratiti u prethodnu formu.

Portal caughtoffside.com donio je popis od deset poznatih igrača koji su razočarali nakon dolaska u Englesku, a mi vam prenosimo njihovu listu.

10. Mateja Kežman

Srpski napadač nije uspio ispuniti očekivanja nakon transfera iz nizozemskog PSV-a u londonski Chelsea, za kojeg je nastupio 41 put, ali postigao tek sedam pogodaka.

9. Andy van der Meyde

Taj nizozemski branič odigrao je izvrsno Europsko prvenstvo 2004. godine, nakon čega se njegov transfer u Everton činio kao pravi potez. No, zbog ozljeda nije uspio ostaviti dublji trag.

8. Albert Luque

U Newcastle je taj krilni napadač stigao kao španjolski reprezentativac, no svoju epizodu u Engleskoj neće pamtiti po dobrome. Postigao je tek jedan pogodak, a godinu kasnije prodan je u nizozemski Ajax.

7. Andrej Aršavin

Ruski nogometaš doveden je u Arsenal 2009. godine. Epizodu svoje karijere u Topnicima počeo je izvrsno, postigao četiri gola u jednoj utakmici protiv Liverpoola, no s vremenom je i njegova igra postajala sve slabija te je napustio londonjski klub tri godine kasnije.

6. Roberto Soldado

Stigao je kao veliko pojačanje u Tottenham, no španjolski napadač nije se dobro snašao u sjevernom Londonu. U svojem bivšem klubu, španjolskoj Valenciji, stekao je reputaciju jednog od “najuboijitijih” strijelaca u Europi, ali ništa od toga nije pokazao u dresu Spursa.

5. Deco

Portugalski vezni igrač stigao je u Chelsea nakon osvajanja Lige prvaka s Portom, ali njegove igre nikad nisu bile na razini onih u portugalskom klubu.

4. Alberto Aquilani

Talijanski nogometaš stigao je u Liverpool za odštetu od 20 milijuna funti. Doveli su ga kao nogometaša koji bi trebao naslijediti Xabija Alonsa, no ozljede su Aquilanija spriječile da ostvari dobru karijeru u klubu s Anfielda.

3. Robinho

Brazilski napadač stigao je u Manchester City iz Real Madrida za veliku odštetu od preko 40 milijuna eura. Na svojem debiju postigao je pogodak protiv Chelseaja, ali nakon toga njegove su igre bile sve lošije i lošije te je ubrzo napustio Manchester.

2. Juan Sebastian Veron

Tom Argentincu, koji je igrao prvo za Manchester United, a potom za Chelsea, kao da nikad nije odgovarala velika brzina kojom se igra u Engleskoj. Prije dolaska na “otok” bio je izvrstan u talijanskoj ligi, ali u dresovima Premierligaša nije uspio opravdati očekivanja.

1. Andrej Ševčenko

Prvo mjesto na listi “promašaja” zauzima ukrajinski napadač Andrej Ševčenko koji je stigao u Chelsea iz Milana za 30 milijuna funti, ali nikad se nije priviknuo na život u Engleskoj te je postigao samo devet pogodaka u dvije sezone.