Ovih pet velikih gafova obilježili su Real Madrid ove sezone

Sve je počelo smjenom Carla Acelottija, koji ih je godinu ranije doveo do La decime

The new head-coach of Real Madrid football team, Rafael Benitez (L) and Real Madrid's president Florentino Perez smile as they pose with the team's jersey during a press conference at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on June 3, 2015. The hiring of Rafael Benitez as Real Madrid boss today makes the Spaniard the 10th coach to serve under Florentino Perez during his two spells as the club's president between June 2000-February 2006 and since June 2009.
FOTO: AFP

Nakon velikog propusta koji bi mogao izbaciti Real Madrid iz Kupa kralja, španjolska Marca izdvojila je još četiri velike mrlje kluba ove sezone. Madriđani su, podsjetimo, u posljednjoj utakmici koristili Denisa Čeriševa iako je igrajući prošle sezone za Villarreal zaradio suspenziju pa nije imao pravo nastupa protiv Cadiza. Sada bi Kraljvski klub mogao biti izbačen iz Kupa.

1. Odlazak Ikera Casillasa

Jedan od najboljih svjetski vratara i dzugogodišnji član Reala napustio je klub 12. srpnja i to poslije 25 godina. Njegov oproštaj naišao je na kritike jer je otišao bez podrške kluba i navijača. Tako se na njegovoj oproštajnoj presici nije pojavio nitko od čelnika, a klub se naknadno priopćenjem zahvalio Ikeru.

2. Transfer Davida de Gee

Cijelo ljeto trajala je saga oko prelaska vratara Manchester Uniteda u Real. Transfer se činio kao gotova stvar, no zadnjeg dana prijelaznog roka sve je propalo jer je Real kasno poslao faks. De Gea je poslije toga produžiio ugovor s Unitedom, a Keylor Navas, koji je trebao ići u suprotnim smjeru, ostao je u Realu.

https://www.youtube.com/watch?v=Q-3E1ulVmek

3. Visoki poraz u El Clasicu

Nakon ove utakmice počelo se pričati o smjeni Rafaela Beniteza. Kada se mislilo da bi to mogao biti njegov kraj ukazao se predsjednik Florentino Perez te mu je dao podršku. Ipak je on inzistirao na njegovom dolasku pa bi bilo sramotno da ga je smijenio prije polusezone. Barcelona je ovom pobjedom odmakla šest bodova Realu, a zanimljivo je da su do te utakmice bili dva mjeseca bez Lionela Messija.

https://www.youtube.com/watch?v=t7KfrlFAETU

4. Slučaj Benzema

Francuski napadač optužen je za ucjenu suigrača iz reprezentacije Mathieua Valbuene. Trenutno se nalazi na uvjetnoj slobodi te ne smije kontaktirati sa suigračem. U slučaju da bude osuđen, Benzema bi mogao sljedećih pet godina provesti u zatvoru.