Ovo bi mogle biti želje najboljih hrvatskih sportaša u 2016. godini

Sandra Perković i braća Sinković favoriti su za zlato u Riju

05.10.2015., Zagreb - Hrvatska nogometna reprezentacija odrzala je trening na pomocnom terenu Hitrec-Kacian stadiona u Maksimiru u sklopu priprema za nadolazecu kvalifikacijsku utakmicu s Bugarskom za odlazak na Europsko prvenstvo. Mario Mandzukic. 
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Prvi siječnja idealan je dan za želje u novoj godini za koju vjerujemo da će biti bolja od prethodne. Tako i hrvatski sportaši sanjaju o novim uspjesima. Evo što bi mogli poželjeti u 2016. godini.

Ova godina, inače prijestupna, godina je Olimpijskih igara u Riju gdje se očekuje kako bi hrvatski sportaši mogli nadmašiti učinak iz Londona gdje su prije četiri godine osvojili šest odilčja. Nogometaši, rukometaši i vaterpolisti nastupit će na europskim prvenstvima. Priželjkujemo odličja…

Hrvatska nogometna reprezentacija

Ove godine u rasporedu Vatrenih je EURO u Francuskoj, mjestu najveće sreće za hrvatsku reprezentaciju koja je bila brončana 1998. godine na Svjetskom prvenstvu. Ne bismo se bunili da ova generacija ponovi uspjeh Ćirinih Vatrenih. Bilić Boysi bili su tek nekoliko sekundi udaljeni od polufinala Eura 2008. godine, ali ih je zaustavila Turska i sretni šut Semiha Senturka. Ova generacija, predvođena Lukom Modrićem, Ivanom Rakitićem, Ivanom Perišićem i Marijom Mandžukićem ima kvalitetu otići jako, jako daleko.

Nogometaši Dinama

Dinamovci sanjaju četiri desetljeća dugi san o europskom proljeću, no za taj povijesni uspjeh morat će se strpjeti još barem godinu dana. Momčad iz Maksimirske okončala je ovogodišnju europsku avanturu u prvom krugu Lige prvaka, doduše nešto uspješniju neko proteklih godina. Pamtit će veliku pobjedu protiv Arsenala i sanjati o nastavu europske sezone, to je cilj ostavljen za jesen 2016.

https://youtu.be/kww8Ys-r_VM

Rijeka i Hajduk

Ove hrvatske momčadi sanjaju o prekidu Dinamove dominacije u 1. HNL. Modri su u 2015. proslavili “decimu”, a i zimsku stanku dočekali su na prvom mjestu, iako su se na vodećoj poziciji izmjenjivali Rijeka i Hajduk. U svakom slučaju, priželjkujemo neizvjesno hrvatsko prvenstvo, bez sudačkih repova, a neka pobijedi – najbolji.

https://youtu.be/R7dRziG3Prg

Košarkaši Cedevite

Svoj veliki cilj Cedevita je ispunila već krajem 2015. godine izborivši plasman u drugi krug Eurolige, što je posljednji put od hrvastkih klubova napravila Cibona prije šest godina. No, Cedevita unatoč dominaciji u Hrvatskoj, ima jednu neostvarenu želju. Tri puta je dosad ova momčad igrala finale ABA lige, gubila od Maccabija, Cibone i Crvene zvezde. Je li došlo vrijeme za iskorak?

Blanka Vlašić

Drugo “poluvrijeme” svoje karijere Blanka je otvorila svjetskim srebrom u Ptičjem gnijezdu. U olimpijskoj 2016. godini 32-godišnja Splićanka ima jednu malu i jednu veliku želju. Preduvjet je, dakako, zdravlje, a prva je olimpijsko odličje u što smo, ukoliko Blanku ne bude mučila Ahilova tetiva, dobra oklada. Druga za ovu karizmatičnu sportašicu je olimpijsko zlato, jedino odličje koje joj nedostaje u njezinoj bogatoj kolekciji, ono koje je “odlepršalo” iz Ptičjeg gnijezda prije osam godina u Pekingu. Tradicija kaže da su visašice najčešće postajale olimpijske pobjednice u 30-ima, Blanka je u pravoj dobi…

Sandra Perković i braća Sinković

Neskromni smo kad su u pitanju najbolji hrvatski sportaši. Nije ni čudo, jer su nas razmazili svojim rezultatima. Diskašici Sandri Perković želimo da ponovi uspjeh iz Londona 2012. Njezina dominacija već je dosadila suparnicama pa joj je na Svjetskom prvenstvu u Pekingu uzvratila Kubanka Denia Caballero. To je upornoj Sandri mogao biti samo dodatni motiv da ponovi najveći uspjeh svoje karijere. Olimpijsko zlato želimo i fenomenalnim veslačima, braći Martinu i Valentu Sinkoviću. U Londonu su kao članovi četverca na pariće osvojili srebro. U 2015. su treći put za redom postali svjetski prvaci, u pravo vrijeme pred Igre u Riju….

https://youtu.be/DrsX2KxL1y4

Marin Čilić

Najbolji hrvatski tenisač sam je sebi zacrtao povratak među osam najboljih na ATP ljestvici. Godian nakon osvojenog US Opena nije lansirala Čilića među petoricu najboljih svjetskih tenisača, gdje mu je, vjeruje njegov trener Goran Ivanišević, i mjesto. Ova, 2016. reći će puno o Marinu Čiliću. I on je svjestan da mu ponekad nedostaje mentalne snage u dvoboju s bolje rangiranim suparnicima, iako je u 2015. znao prečesto gubiti i od puno slabijih tenisača. Čiliću želimo iskorak na turnirima iz Masters serije, poneko finale i veliku pobjedu protiv Đokovića, Federera, Murraya te barem jedan osvojeni turnir iz serije 1000. Uz, dakako, dobre nastupe na Grand Slam turnirima. Jer, Marin to može…

Rukometaši i vaterpolisti

Siječanj će donijeti europska prvenstva za dvije trofejne hrvatske reprezentacije. Za obje je cilj odličje koje bi bilo sjajna najava za Olimpijske igre u Riju. Rukometaši su posljednju veliku medalju donijeli s SP-a 2013., dok su bili brončani na EP-u 2012. Da ni ne spominjemo kako je dosad europsko zlato jedino odličje koje nedostaje našim rukometašima. To nisu uspjeli osvojiti ni u puno jačem sastavu od ovog koji će Željko Babić imati u Poljskoj. Vaterpolisti su na prošlom SP-u osvojili srebro, iz Londona imaju zlato, u zoni su medalja, neka tako nastave…