Ovo bi mogli biti najbolji transferi hrvatskih klubova i igrača ove zime

Kramarić će na posudbi u Hoffenheimu tražiti put do Eura u Francuskoj

Andrej Kramarić
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Siječanj se bliži kraju, a time i zimski prijelazni rok. Iako je prodaja igrača “na polugodištu” uvijek bila skromnija u odnosu na raskošniji ljetni prijelazni rok, kad momčadi slažu iznova sastav za nadolazeću sezonu, i u ovom siječnju bilo je zanimljivih transfera.

Izvojit ćemo ovaj put najznačajnije prijelaze koji se tiču ili hrvatskih nogometaša ili hrvatskih klubova.

1. Andrej Kramarić (iz Leicestera u Hoffenheim)

Bivši napadač Rijeke i Dinama, koji je u Leicester stigao prošle zime za deset milijuna eura, nije se naigrao među “lisicama”. Ove je sezone samo dvaput nastupio u Premier ligi, a na njegovu nesreću, Leicester je u vrhu, bori se za prvo mjesto s Arsenalom i Manchester Cityjem, dok u napadu caruju Vardy i Mahrez. Kramarić se želi izboriti za dres Vatrenih na Euru koje počinje u lipnju 2016. u Francuskoj, stoga je tražio klub u kojemu će igrati, ali je pritom taj klub morao ispuniti ne baš male financijske zahtjeve. Hrvatski napadač u Leicesteru zarađuje 2,5 milijuna eura, taj je iznos ohladio mnoge zainteresirane, između ostalih, i zagrebački Dinamo.

Hoffenheim je posljednji na ljestvici 1. Bundeslige, treba im strijelac koji će razbuditi momčad. Kramarić će, to je sigurno, dobiti priliku iskazati svoje golgeterske vještine.

https://youtu.be/7luZliVrSEQ

2. Mijo Caktaš (iz Hajduka u Rubin)

Najbolji igrač Hajduka ove jeseni, otišao je u Rubin iz Kazanja za milijun eura. Opća je ocjena kako je to premalo za igrača njegove kvalitete, ali Hajduk je dao zeleno svjetlo za odlazak mnogih igrača ove zime s Poljuda. Spominju se Andrija Balić, Tino Sven Sušić, Hrvoje MilićCaktašev transfer nije propao, za razliku od onog Lovre Kalinića u Aston Villu.

https://youtu.be/LgYhPSyIr7o

3. Ivo Pinto (iz Dinama u Norwich)

Jedan od stranaca koji je ostavio trag u Dinamu, a na kraju se i financijski isplatio hrvatskom prvaku. Maksimirski klub je za igrača kojeg je doveo u ljeto 2013. za milijun eura, zaradio 3,7 puta više. Odličan posao Dinama.

4. Mario Gavranović (iz Züricha u Rijeku) i Asmir Kajević (kao slobodan igrač u Rijeku)

Rijeka u drugom dijelu sezone misli ozbiljno, zato je i dovela švicarskog reprezentativca hrvatskih korijena i platila ga milijun eura Zürichu. Mario Gavranović je za Švicarsku nastupio na SP-u u Brazilu, gdje je teže ozlijedio koljeno. Rijeka je u prvom dijelu prvenstva čak devet puta remizirala, treba joj igrač koji će i poluprilike znati pretvoriti u pogodak. S Gavranovićem, koji je u karijeri igrao za Schalke i Mainz, više nema isprika, Rijeka ide po naslov.

Asmir Kajević pojačao je vezni red Rijeke, stigao je bez odštete, od ljeta je bio bez kluba, a igrao je, kao i Gavranović za Zürich.

5. Nicolas Velez (iz NorthEast Uniteda u Hajduk)

Hajduk je bez odštete doveo argentinskog napadača koji je posljednje golove zabijao u indijskom NorthEast Unitedu. Igrao je i u Singapuru, a tamo su ga uspoređivali s slavnim Barceloninim strijelcem Luisom Suarezom. Da ima samo i deset posto kvalitete tog Urugvajca, na Poljudu bi bili sretni obavljenim poslom.