Özil je protiv Evertona postavio rekord Premierlige, a Arsenal preuzeo vrh ljestvice

Nitko u Premierligi ne asistira češće od njemačkog playmakera

Arsenal's German midfielder Mesut Ozil (R) celebrates scoring his team's second goal during the UEFA Champions League football match between Arsenal and Bayern Munich at the Emirates Stadium in London, on October 20, 2015.  Arsenal won the match 2-0.  AFP PHOTO / BEN STANSALL
FOTO: AFP

Pobjedom Arsenala protiv Evertona kompletiran je subotnji dio desetog kola engleskog nogometnog prvenstva. Sastav Arsenea Wengera slavio je 2-1 pobjedu i nedjelju čeka kao vodeća momčad Premierlige.

Do četvrte uzastopne ligaške pobjede Arsenal je stigao golovima Oliviera Girouda i Laurenta Koscielnyja postignutih u razmaku od dvije minute, da bi konačan rezultat u 44. postavio Ross Barkley. Također, sjajan je u ovom ogledu ponovno bio Mesut Özil koji je svoje suigrače gurnuo u pet pozicija za postizanje pogotka, a upisao novu asistenciju u Premierligi.

Rekordno dobar asistent

Ukupno 11. od početka kalendarske godine što ga, uz Cazorlu i Silvu koji imaju jednak učinak, čini najboljim asistentom engleskog prvenstva u godini, a njegovih sedam ove sezone i najboljim asistentom aktualnog natjecanja.

Još važnije, asistencijom za Girouda, Özil je postao rekorder kada je u pitanju omjer asistencija i odigranih utakmica. Upisuje ih svakih 2.71 utakmicu što je učinak kakav ne pamti povijest Premierlige.

“Tko voli gledati nogomet voli i gledati Özila”, zaključio je nakon utakmice Wenger.