Paderborn-Wolfsburg 1-3: Ivan Perišić namjestio dva gola suigračima

Wolfsburg se s ova tri boda vratio na drugo mjesto ljestvice sa 65 bodova

Wolfsburg's Croatian midfielder Ivan Perisic (2nd R) celebrates after scoring with Wolfsburg's Brazilian midfielder Luiz Gustavo (L), Wolfsburg's Belgian midfielder Kevin De Bruyne (2nd L) and Wolfsburg's Dutch striker Bas Dost (R) during the German first division Bundesliga football match between VfL Wolfsburg and Hannover 96 at the Volkswagen Arena in Wolfsburg, central Germany, on May 2, 2015.  AFP PHOTO / RONNY HARTMANN

RESTRICTIONS - DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE DURING MATCH TIME TO 15 PICTURES PER MATCH. IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO IS NOT ALLOWED AT ANY TIME. FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050.
FOTO: AFP

Hrvatski nogometni reprezentativac Ivan Perišić odigrao je odličnu utakmicu za Wolfsburg koji je u susretu 32. kola njemačkog prvenstva kao gost sa 3-1 (2-0) svladao Paderborn, on je izravno asistirao za jedan, te bio najzaslužniji za još jedan pogodak svoje momčadi.

Perišić je u 25. minuti susreta preciznim centaršutom s lijevog krila pronašao Basa Dosta koji je potom glavom pogodio za vodstvo “vukova” od 2-0, da bi u 82. minuti još jednom prodro po lijevoj strani i lijepo uposlio Arnolda čiji udarac je domaći vratar Kruse obranio, no lopta se odbila na nogu Dosta koji je bez problema pogodio za 3-0.

Igrao i Lakić

Odmah poslije tog pogotka, Perišić je u 83. minuti zamijenjen. Inače, Wolfsburg je poveo golom Klosea u 18. minuti, a konačni rezultat postavio je Rupp u prvoj minuti sudačke nadoknade. Srđan Lakić igrao je za Paderborn od 65. minute.

Wolfsburg se s ova tri boda vratio na drugo mjesto ljestvice sa 65 bodova, dva više od treće Borussije iz Moenchengladbacha, a 11 manje od Bayerna koji je još ranije osigurao naslov prvaka. Paderborn je dva kola prije kraja u zoni ispadanja, pretposljednji sa 31 bodom, koliko ima i 16.

Hannover 96, koji drži mjesto koje vodi u kvalifikacije za ostanak, te 15. Freiburg koji zauzima posljednje mjesto koje osigurava ostanak. Bod manje ima posljednji Stuttgart, a bod više 14. Hamburger Sv.