Perišićeva momčad pobijedila u manje bitnoj, a Olićeva izgubila u jako bitnoj utakmici

Nakon pretposljednjeg kola HSV je ponovno u zoni ispadanja u drugu Bundesligu

Hamburg's Ivica Olic gestures during the German first division Bundesliga football match Bayer 04 Leverkusen vs Hamburg SV in Leverkusen, western Germany, on April 4, 2015.  AFP PHOTO /  

RESTRICTIONS - DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE DURING MATCH TIME TO 15 PICTURES PER MATCH. IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO IS NOT ALLOWED AT ANY TIME. FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050.
FOTO: AFP/AFP

Njemački HSV poražen je na gostovanju kod Stuttgarta u 33. kolu Bundeslige rezultatom 2-1. Taj poraz vrlo je težak za Hamburg, u kojem igraju hrvatski nogometaši Ivica Olić i Ivo Iličević, jer su izgubili od direktnog konkurenta u borbi za ispadanje i prije ovog susreta posljednjeplasirane ekpe Bundeslige.

Olić i Iličević za svoj su klub odigrali cijelu utakmicu, no bez značajnijeg učinka.

Loša situacija za HSV

Nakon ove utakmice, jedno kolo prije kraja, HSV se nalazi na pretposljednjem mjestu tablice i zoni ispadanja s 32 boda, dok Stuttgart ima bod više, kojim zauzima 16. poziciju, koja donosi doigravanje za ostanak u ligi.

S druge strane Wolfsburg za koji nastupa hrvatski reprezentativac Ivan Perišić svladao je na domaćem terenu Borussiju Dortmund 2-1, a tom pobjedom zadržao je drugu poziciju na tablici. Hrvatski nogometaš bio je u početnoj postavi, a na terenu se zadržao do 86. minute, kada ga je zamijenio Hunt.

Borussia M. osigurala Ligu prvaka

Bayern je odavno osigurao naslov prvaka i vodi na ljestvici sa 76 bodova. Wolfsburg je drugi sa 68 bodova, a Borussija Moenchengladbach je treća sa 66 bodova. Sva tri kluba su osigurala mjesto u Ligi prvaka iduće sezone.

Borussija Moenchengladbach je gostujućom pobjedom kod Werdera 2-0 osigurala Ligu prvaka, a u derbiju začelja Stuttgart je pobijedio HSV 2-1 gurnuvši Ivicu Olića i njegove suigrače na rub ponora.

Borussija Monchengladbach je u Bremenu slavila protiv Werdera 2-0 i osigurala Ligu prvaka. Oba gola zabio je Rafael (53, 86).

Bayern nastavio lošu formu

Prvak Bayern je upisao i treći uzastopni ligaški poraz. Nakon Bayera i Augsburga, Bavarce je srušio i Freiburg rezultatom 2-1. Bayern je poveo golom Schweinsteigera (13), izjednačio je Mehmedi (33), a pobjedu domaćinu donio je Petersen u 89. minuti.

Na začelju je daleko napetije. Posljednja dva mjesta koja vode u niži rang natjecanja drže Paderborn (31) i HSV (32). Stuttgart drži poziciju koja vodi u dodatne kvalifikacije (33), a u opasnoj zoni su i Hannover (34), Freiburg (34) i Hertha (35). U zadnjem kolu Paderborn i Stuttgart će u međusobnom dvoboju odlučivati o putniku u niži rang, HSV dočekuje Schalke, Hanover će ugostiti Freiburg, dok Hertha gostuje kod Hoffenheima.