Payetova prva asocijacija na njegovog trenera Bilića je izbacivanje Blanca iz finala SP-a

"Prvo što o njemu znam jest da je Laurenta Blanca izbacio iz finala SP-a 1998.", kaže Payet

FOTO: Screenshot

Ime Slavena Bilića očito je čvrsto upisano u svijest francuskog navijačkog puka, ali i nekih nogometaša koji i danas pamte da je nekadašnji hrvatski reprezentativac koštao Laurenta Blanca nastupa u finalu Svjetskog prvenstva kojem je Francuska bila domaćin 1998. godine.

Sedamnaest godina nakon Bilićeva glumljenja u polufinalnoj utakmici Mundijala koju je Francuska riješila u svoju korist rezultatom 2-1, a koje je nekadašnjeg francuskog izbornika, danas trenera PSG-a udaljila iz borbe za zlato, situacije se sjetio Dimitri Payet.

Blizak sa svojim igračima

Član West Hamove nogometne momčadi na čijoj klupi sjedi Bilić i francuski reprezentativac kojega je upravo Blanc doveo u dres reprezentacije podijelio je s medijima prve impresije o hrvatskom stručnjaku.

“Prvo što o njemu znam jest da je Laurenta Blanca izbacio iz finala SP-a 1998!”, odgovorio je Payet koji je tada imao jedanaest godina, pa nastavio prebacivši se u aktualni trenutak:

“U smislu onoga što sam vidio od kada sam ovdje, mogu reći da je jako blizak sa svojim igračima. Od trenutka kada sam stigao ovdje učinio je da se osjećam dobrodošlim, nakon čega smo razgovarali o tome kako i na kojoj poziciji će me koristiti. Uzbuđen sam zbog njegova projekta ovdje.”