Pepu Guardioli je na Bayernovoj klupi protiv Porta sjedio 20-godišnji Hrvat

Ivan Lučić ne bi ušao u igru ni da je prvi vratar Manuel Neuer morao van

Bayern Munich’s Spanish coach Pep Guardiola drinks water during the UEFA Champions League quarter final football match FC Porto vs FC Bayern Munich at the at the Dragao stadium in Porto on April 15, 2015. AFP PHOTO /
FOTO: AFP/AFP

Bayernovi nogometaši nokautirani su u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, Porto ih je na svome Dragau pobijedio s 3:1 i stvorio si solidnu zalihu pred uzvrat. Bavarce su skupo koštale loše reakcije u obrani, ali treba reći i da trener Pep Guardiola doista ima ogromnih problema s ozljedama što je sigurno pridonijelo lošoj izvedbi, piše Net.hr.

Upravo zbog tih silnih izostanaka, Guardiola je na klupu morao posjesti i neke mladiće koji rijetko ili nikad ne dobivaju priliku. Pomalo nezapaženo je tako prošao i podatak da je među Bayernovim rezervama u Portugalu bio i stanoviti Ivan Lučić.

A photo posted by Ivan Lucic (@ilucenzo) on

Kako mu ime i sugerira, mladić je hrvatskog porijekla, ali je rođen u Beču. Ima 20 godina, golman je i u Bayern je došao prošlo ljeto iz austrijskog Rieda. Branio je dosad za mlade austrijske reprezentacije, ali u nekoliko javnih nastupa nije zaboravio naglasiti da su mu roditelji iz Hrvatske. S obzirom da nije zaigrao za seniorsku austrijsku vrstu, u teoriji još uvijek ima mogućnost zaigrati za našu reprezentaciju, ali pitanje je smatra li ga uopće HNS zanimljivim, piše Net.hr.

U svakom slučaju, da je sudac u srijedu isključio Bayernova vratara Manuela Neuera kad je napravio prekršaj na Jacksonu Martinezu i skrivio jedanaesterac, što je itekako mogao naraviti, Lučić bi došao još korak bliže travnjaku. Istina, budući da je na klupi bio i daleko iskusniji i poznatiji Pepe Reina, sasvim bi sigurno on ušao u igru, ali Lučić bi bio siguran da će biti upisan u zapisnik i u uzvratu.