Perišića je iz kluba udaljila ozljeda, a ne transfer. Tvrde to u Wolfsburgu

"Apsolutno ne." To je bio trenerov odgovor na pitanje pregovara li Perišić s Interom

25.03.2015., Zagreb, Maksimir - Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoci kvalifikacijske utakmice s Norveskom za Euro 2016.  Ivan Perisic.
Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Njemački novinari zamijetili su odsustvo Ivana Perišića s treninga Wolfsburgove momčadi. Potvrđeno je da hrvatski nogometni reprezentativac vježbe u utorak nije propustio zbog mogućeg transfera već zbog ozljede.

U pitanju je ozljeda aduktora koja 26-godišnjeg krilnog nogometaša pobjednika Njemačkog kupa i osvajača Superkupa muči još od svibnja i zbog koje se hrvatski reprezentativac nakratko zaputio u domovinu. Tijekom srijede već bi trebao biti u klubu, potvrdio je trener momčadi Dieter Hecking:

“Zrakoplovom se zaputio u Hrvatsku gdje će mu ozljeda biti tretirana. U srijedu je ponovno s nama.”

Nije u pitanju transfer

Logična je bila sumnjičavost novinara ako se zna da je Perišić već dulje vrijeme u kombinacijama za potpis ugovora s milanskim Interom. Stoga je bilo upućeno i pitanje u tom smjeru, odnosno trener je upitan ne nalazi li se Perišić možda na pregovorima s talijanskim klubom.

“Apsolutno ne”, odgovorio je Hecking.

Taj je odgovor na tragu razmišljanja sportskog direktora ovog njemačkog kluba Klausa Allofsa koji je u više navrata izjavio da Wolfsburg svoj igrački kadar neće mijenjati. Razuvjerit ga pritom može samo ponuda od 20 milijuna eura, koliko iznosi odštetna klauzula u ugovoru hrvatskog nogometaša.