Perasović izdiktirao imena reprezentativaca (među kojima je i sin Ivice Dukana)

Duje Dukan član je momčadi Wisconsin Badgersa koja se natječe u NCAA ligi

INDIANAPOLIS, IN - APRIL 06: Duje Dukan #13 of the Wisconsin Badgers reacts after a play in the first half against the Duke Blue Devils during the NCAA Men's Final Four National Championship at Lucas Oil Stadium on April 6, 2015 in Indianapolis, Indiana.   Streeter Lecka/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Prošireni popis s 24 imena iz kojih će izvući igrače koji će nastupiti na Europskom prvenstvu objavio je izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Velimir Perasović. Europsko prvenstvo igrat će se od 5. do 20. rujna, a zemlje domaćini su Hrvatska, Francuska, Njemačka i Latvija.

Na širem popisu nalazi se i ime Duje Dukana, sina Ivice Dukana, člana skautske službe proslavljene NBA momčadi Chicago Bullsa. Duje Dukan član je NCAA momčadi Wisconsin Badgersa za koje je u prošloj sezoni s pozicije krilnog igrača postizao 4.7 poena i 2.6 skokova u nepunih 16 minuta po utakmici.

Na popisu nema Marka Tomasa i Marka Popovića, a Perasović je to prokomentirao riječima:

“Obojica su ozlijeđeni. Stekao sam dojam da kod njih postoji želja, ali im ozljede onemogućavaju da se odazovu.”

Valencia's Croatian coach Velimir Perasovic (L) gesturesduring the Euroleague group D basketball match Laboral Kutxa Vitoria vs Valencia Basket at the Fernando Buesa Arena in Vitoria-Gasteiz on December 12, 2014.  AFP PHOTO / ANDER GILLENEA

Prekriženi Markota i Andrić

Drugačija je priča s Damirom Markotom i Lukšom Andrićem:

“Ne želim to komentirati. Ovo je moj izbor”

Većina reprezentativaca s popisa pojavit će se 10. srpnja na liječničkom pregledu i testovima fizičke spremnosti. Ovisno o rezultatima tih testova neki će igrači dobiti produženi odmor, a 12 do 14 igrače zaputit će se na prvi dio priprema koji će reprezentacija imati u Sv. Martinu na Muri.

U tom će dijelu priprema uglavnom sudjelovati oni igrači koji će time dobiti priliku izboriti se za svoje mjesto među 12 košarkaša koji će predstavljati Hrvatsku na ovogdišnjem Eurobasketu.

Pomoćnici Gjergja i Naglić

Iako su na popisu, Stanko Barać i Hrvoje Perić neće biti na pripremama.

“To su igrači koje nećemo vući na pripreme, ako nisu sigurni, a nisu. Na popisu za svaki slučaj, ako bi došlo do ozljeda dvojice, trojice važnih igrača”, pojasnio je Perasović, kojem će u vođenju momčadi pomagati već ranije najavljeni Dario Gjergja i Perasovićev suigrač iz Splita i reprezentacije Aramis Naglić.

Na Perasovićevom popisu našli su se:
Bojan Bogdanović, Damjan Rudež, Dario Šarić, Ante Tomić, Mario Hezonja, Leon Radošević, Tomislav Zubčić, Marko Arapović, Luka Žorić, Luka Babić, Krunoslav Simon, Roko Ukić, Ivan Ramljak, Marko Ramljak, Toni Katić, Ivan Siriščević, Josip Sobin, Stanko Barać, Miro Bilan, Oliver Lafayette, Rok Stipčević, Fran Pilepić, Duje Dukan i Hrvoje Perić.