Pet manje poznatih činjenica o novom pojačanju Manchester Uniteda

Ove stvari o mladom Nizozemcu gotovo sigurno niste znali

Netherland’s Memphis Depay (R) vies with Spain’s David Silva during the friendly football match Netherlands vs Spain in Amsterdam, on March 31, 2015. AFP PHOTO/
FOTO: Emmanuel Dunand/AFP

Sve je izglednije da će engleski Manchester United ovog ljeta u svoje redove dovesti iznimno talentiranog nizozemskog nogometaša i reprezentativca Oranja iz PSV-a, Memphisa Depaya. Caughtoffside.com izdvojio je pet manje poznatih činjenica o tom 21-godišnjaku koje vam prenosimo u nastavku teksta.

1. Uspoređivali su ga s Robbenom

Kako je javio Daily Mail, trener PSV-a Phillip Cocu rekao je da vjeruje da Depay može postati dobar kao njegov sunarodnjak i jedan od najboljih nizozemskih nogometaša Arjen Robben.

2. Najmlađi nizozemski strijelac na SP-u

Depay je na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu postigao dva pogotka i tako postao najmlađi igrač u povijesti koji je poentirao za Nizozemsku na tom natjecanju.

3. Europski prvak do 17 godina

Iako nije ništa osvojio s Nizozemskom u seniorskoj kategoriji, Depay se može pohvaliti da je s reprezentacijom do 17 godina pobjednik Europskog prvenstva 2011.

4. Neobična tetovaža

Unatoč tome što ih ima više, jedna Depayova tetovaža potpuno je jedinstvena i neobična. Razlog za to je što se ona nalazi na unutrašnjoj strani njegove usnice.

5. Voli da ga zovu samo po imenu

Memphisu Depayu na stražnjoj strani dresa piše samo ime. To je navodno reakcija na često izbivanje njegovog oca tijekom djetinjstva.