Pogledajte kako je Harden izgubio loptu (i šansu za pobjedu Houston Rocketsa)

Harden je imao priliku dovesti svoju momčad do pobjede. Nije niti uspio šutirati

FOTO: Screenshot

Košarkaši Golden State Warriorsa upisali su i drugu domaću pobjedu protiv Houston Rocketsa i njom poveli 2-0 u utakmicama finala Zapada NBA lige. U noći sa četvrtka na petak bilo je 99-98.

Utakmica je igrana u Oaklandu i bila je ponovno obilježena duelom najkorisnijeg igrača osnovnog dijela lige (Stephen Curry) i kandidata za istu nagradu (James Harden). Sjajni je šuter Warriorsa ogled završio uz učinak od 33 poena i šest asistencija i, jednako važno, sjajnom reakcijom u obrani u zadnjem napadu gostujuće momčadi.

Odluka na zadnjoj lopti

Upravo su on i Klay Thompson pritisnuli ponajboljeg gostujućeg igrača Hardena, koji je imao loptu za pobjedu, zajedničkim snagama iščupali mu je iz ruku i bacili ga na parket i u očaj. Harden je susret završio s 38 ubačenih koševa, 10 skokova i devet asistencija, bio je zamašnjak kojim je njegova momčad nadoknadila manjak od 17 poena iz druge četvrtine, ali sve je prosuo u zadnjem napadu.

https://www.youtube.com/watch?v=ySTpLESnmGo

Bio je ovo šesti poraz Rocketsa u jednako toliko dvoboja protiv Warrirosa ove sezone. Spriječiti ga nije mogao niti centar Dwight Howard koji je nastupio unatoč ozlijedi lijevog koljena i s 19 poena i 17 uhvaćenih lopti lijepo je sekundirao Hardenu. Uz Curryja su u domaćem sastavu još trojica igrača ubacila dvoznamenkast broj poena, najviše Andrew Bogut, 14, uz osam skokova.