Pogledajte kako se NBA liga oprašta od Bryanta, Westbrookov triple-double i novo slavlje Curryjevih Warriorsa

Bojan Bogdanović startao je u petorci Netsa u porazu od Warriorsa

FOTO: Screenshot

Ako već ne može uživati u svojim izvedbama i rezultatima koje mu momčad postiže, jedan od najboljih košarkaša svih vremena Kobe Bryant može uživati u dočeku publike i klubova pred kojima i protiv kojih u njihovim dvoranama igra posljednji puta.

Upravo je jedan od takvih doživio u noći sa nedjelje na ponedjeljak u Detroitu gdje je najava njegova predstavljanja trajala dulje od minute. I nakon koje je zvijezda Los Angeles Lakersa slušala suparničke navijače kako mu skandiraju i plješću svjesni da ga na košarkaškom parketu u svom gradu više neće vidjeti.

Što se igračkog dijela Bryantove posljednje sezone tiče, i ova je utakmica potvrdila da je Kobe daleko od razine koja ga je promovirala, među ostalime, na treće mjesto najboljih strijelaca NBA lige svih vremena. Promašio je prvih devet pokušaja iz igre a do kraja utakmice propisno se ispromašivao gađajući 2-15. Najbolji u pobjedničkoj momčadi bio je Andre Drummond s 18 poena i 15 skokova u samo 24 odigrane minute. Završilo je 111-91 za Pistonse.

Svestrani Westbrook

Bojan Bogdanović startao je u petorci Brooklyn Netsa i u 20 minuta sakupio pet poena i četiri skoka. Ostatak vremena gledao je kako Golden State Warriorsi bilježe 114-98 pobjedu, njihovu 26. uzastopnu i 22. na početku sezone u kojoj još ne znaju za poraz. S 28 poena, od čega 16 u trećoj četvrtini, Warriorse je predvodio Stephen Curry.

Oklahoma City Thunderi svladali su Sacramento Kingse 98-95 uz triple-double Russella Westbrooka (19 poena, 10 skokova, 11 asistencija). Treći mu je to takav učinak ove sezone. Dvoznamenkast je u tri statističke kolone bio i Kevin Durant koji je svojim koševima na kraju ogleda i donio pobjedu momčadi. No, uz 20 koševa i 10 skokova, sakupio je i deset izgubljenih lopti.

NBA liga, rezultati:

Memphis Grizzlies – Phoenix Suns 95-93

Brooklyn Nets – Golden State Warriors 98-114

(Bojan Bogdanović je u 20 minuta igre za Netse postigao 5 poena i imao 4 skoka)

Detroit Pistons – LA Lakers 111-91

Washington Wizards – Dallas Mavericks 104-116

Oklahoma City Thunder – Sacramento Kings 98-95

https://www.youtube.com/watch?v=I39zMDsM6Kc