Policija upozorava da će zbog napada u Parizu uoči derbija provoditi dodatne mjere sigurnosti

Utakmica Dinama i Hajduka, uobičajeno, proglašena je visokorizičnom

FOTO: PIXSELL/PIXSELL

Nogometna utakmica između Dinama i Hajduka procijenjena je utakmicom visokog sigurnosnog rizika te će veći broj policijskih službenika iz PUZ-e i drugih policijskih uprava biti angažiran na policijskom osiguranju, objavio je MUP.

“Vezano za organizaciju ovog i drugih sličnih predstojećih javnih okupljanja ističemo da će se u pogledu trenutnih sigurnosnih okolnosti na području Europske unije, pored uobičajenih, provoditi i dodatne sigurnosne mjere i radnje”, stoji u priopćenju u kojem se napominje da će s obzirom na to da se očekuje veći broj posjetitelja i navijača te organiziranih navijačkih skupina, a temeljem iskustava vezanih za problematiku navijača, policija ću kontinuitetu poduzimati niz mjera i radnji sukladno Zakonima.

Doći ranije na stadion

Ulazi za gledatelje otvaraju u 13 sati, te preporučuju da čim ranije dođu na stadion zbog opsežnih mjera sigurnosti na vanjskom, a posebno unutarnjem perimetru stadiona, koje će se poduzimati s ciljem sprječavanja unošenja zabranjenih predmeta i sredstava na prostor stadiona koji će se oduzimati bez iznimke.

Dinamo, navijači, Maksimir

Poruka Torcidi

“Za navijače Hajduka organizator je osigurao posebna prodajna mjesta koja će biti otvorena na sam dan utakmice na južnom ulazu u stadion, od 12 do 15.45 sati. Za utakmice visokog rizika, prodaja i dodjela ulaznica je personalizirana te će redarska služba, sukladno svojim zakonskim ovlastima, na tzv. predulazima utvrđivati istovjetnost osobnog dokumenta s podacima o nositelju ulaznice.

Na tribine neće moći ući nitko tko neće imati važeći dokument, kojem će na predočenoj ulaznici biti upisani podaci različiti od predočenog dokumenta i/ili koji na ulaznici uopće neće imati napisane osobne podatke. Unošenje i postavljanje navijačkih transparenata i koreografije (transparenti, zastave, bubnjevi i slično) sukladno preporuci policije i odluci organizatora bit će dozvoljeno najkasnije do 13.45 sati.

23.07.2015., stadion Poljud, Split - Kvalifikacije za Europsku ligu, drugo pretkolo, HNK Hajduk Split - FC Koper. Torcida. Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL
Miranda Cikotic/PIXSELL PIXSELL/PIXSELL

Bez pirotehnike

S obzirom da se očekuje dolazak većeg broja gostujućih navijača individualno i organiziranim prijevozom autobusima, preporučujemo gostujućim navijačima da dođu do naplatnih kućica Lučko s autoceste do 12 sati, odnosno da dođu na parkiralište Borongaj u južnoj zoni stadiona Maksimir do 13 sati. Gostujućim navijačima koji ne dođu do tog vremena, ne može se jamčiti da će ući do početka utakmice na tribinu stadiona Maksimir.bakljada bbb

Policija nadalje upozorava građane da u zonu stadiona te ostale prostore ne donose pirotehnička sredstva, sredstva pogodna za napad i ozljeđivanje, transparente i znakovlje neprimjerenog sadržaja te alkoholna pića, a bezalkoholna pića da ne nose u staklenim bocama jer će se protiv prekršitelja poduzeti Zakonom raspoložive mjere i radnje. Na stadion se neće moći unositi kišobrani, upaljači, plastične boce i drugi kruti predmeti te veće torbe i ruksaci.