Razgovarali smo s prvim strijelcem HNL-a nakon transfera, kaže da će preko Palerma doći u neki veći klub

Ilija Nestorovski (Inter Zaprešić) će na ljeto postati igrač Palerma

Prvi strijelac HNL-a Ilija Nestorovski.
FOTO: PIXSELL

Napadač zaprešićkog Intera i vodeći strijelac prve hrvatske nogometne lige Ilija Nestorovski prošli je tjedan potpisao za talijanski klub Palermo, trenutno 16. momčad Serije A. Iako je ugovor poptisan Nestorovski se neće odmash priključiti novoj momčadi, već će biti igrač Intera do kraja ove sezone. Momčad iz Zaprešića trenutno je sedma na tablici 1. HNL, a s Nestorovskim u sastavu vrlo je izgledno da će uspjeti ostvariti zacrtani cilj s početka sezone – izboriti ostanak u najvišem razredu hrvatskog nogometa.

Pun samopouzdanja

Nestorovski je nakon transfera za Telegram iznio svoja razmišljanja i istaknuo da u novi klub dolazi s jako puno samopouzdanja i vjeruje da će i u Seriji A igrati važnu ulogu.

TELEGRAM: Jeste li očekivali transfer u Palermo i je li ponuda talijanskog kluba bila jedina koja je zadovoljila Vas i Inter u zimskom prijelaznom roku?

Nestorovski: “Nisam se nadao da ću odmah potpisati za klub iz Serije A. Dogovor transfera je trajao oko dva mjeseca i ja sam na kraju jako sretan da sam potpisao za Palermo i da ću igrati u talijanskom prvenstvu.”

TELEGRAM: Jeste li imali ponude nekih hrvatskih klubova?

“Sada to nije važno. Najbitnije je da je ovaj posao završen, a jesam li imao ponude iz Hrvatske će ostati tajna.”

Ilija Nestorovski slavi pogodak
Ilija Nestorovski slavi pogodak PIXSELL

TELEGRAM: Ostat ćete igrač Intera do kraja sezone, a to će jako pomoći tom klubu u borbi za ostanak u 1. HNL. Kako da je došlo do takvog raspleta?

“U klubovima u Seriji A mogu igrati dva strana igrača, a ja nemam putovnicu zemlje Europske unije. Zato u ovom trenutku ne mogu otići u Palermo. To je jedini razlog. Da imam europsku putovnicu, otišao bih već sad. No na kraju je ispalo najbolje za sve.”

TELEGRAM: Možete li do kraja sezone zadržati mjesto prvog strijelca Prve hrvatske nogometne lige?

“Nije mi primarni cilj biti prvi strijelac prvenstva. Važnije je da se Inter spasi, a ja da igram i ostanem zdrav. Na svakom treningu i utakmici ću davati sve od sebe, a golovi će onda doći.”

TELEGRAM: Do ovog trenutka ste postigli 13 pogodaka. Što mislite, koliko ćete ih postići do kraja sezone?

“Nadam se da neću biti ispod 20 golova. To je moja želja – da do dolaska u Palermo postignem barem toliko. Ali vidjet ćemo kako će se sezona razvijati.”

Nestorovski tijekom utakmice s Hajdukom
Nestorovski tijekom utakmice s Hajdukom PIXSELL

TELEGRAM: Palermo u ovom trenutku nije u idealnoj poziciji. U medijima se pojavljuju vijesti o kaotičnoj situaciji u klubu, koji je samo pet bodova iznad zone ispadanja. Ako Palermo ne uspije do kraja sezone zadržati prvoligaški status, mijenja li to što oko Vašeg transfera u taj klub?

“Ništa to ne mijenja oko mojeg transfera, ali siguran sam da će Palermo ostati u ligi. Imaju dobru momčad i mislim da neće imati problema. Došao je sada i novi trener pa mislim da će biti bolji u svakoj utakmici od sad pa sve do kraja sezone.”

TELEGRAM: Kakvom ocjenjujete kvalitetu nogometa u Italiji, pogotovo kad se usporedi s nogometom u Španjolskoj i Engleskoj?

“Talijanska liga je u ovom trenutku dobra i napreduje, za razliku od prijašnjih godina kada je bila slabija. Sada vidimo to i po borbi za titulu koja jer neizvjesna. Za Scudetto se bori četiri-pet ekipa i to znači da je prvenstvo jako zanimljivo.”

TELEGRAM: U ovom trenutku napad u Palermu prevode iskusni napadač Alberto Gilardino i Makedonac Aleksandar Trajkovski. Smatrate li da se pored njih možete izboriti za veću minutažu?

“Zašto ne bih? Samouvjeren sam i od prvog treninga u Palermu davat ću sve od sebe. Nadam se da ću zato dobiti veliku minutažu, a nju ću opravdati golovima.

TELEGRAM: S kakvim očekivanjima dolazite u Palermo, smatrate li da Vam dobre igre u toj momčadi mogu donijeti transfer u neki još veći klub?

“Idem u Italiju sa željom da Palermo bude još jedna odskočna daska. Ako mi krene kao što mi je krenulo u Interu, zašto se ne bih nadao nekom još većem klubu?”

TELEGRAM: Kakva očekivanja imaju od Vas u Palermu?

“Mislim da na mene od ljeta ozbiljno računaju. Naravno, vidjet ćemo kakva će biti situacija kad dođem u tamo, ali smatram da ozbiljno računaju na mene.”