Barcelona unatoč ovom porazu od Bayerna osigurala finale Lige prvaka

Benatia je doveo Bavarce rano u vodstvo, ali je Barcelona ubrzo uzvratila

Bayern Munich's players congratulate Barcelona's players after the UEFA Champions League semi-final second leg football match FC Bayern Munich vs FC Barcelona in Munich, southern Germany, on May 12, 2015. Bayern Munich won the match 3-2, but Barcelona qualified for the Champions League final.     AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE
FOTO: AFP

Nogometaši Barcelone potvrdili su plasman u finale Lige prvaka iako su u uzvratnoj utakmici polufinala u Muenchenu izgubili od Bayerna 2-3 (2-1). U prvom dvoboju u Barceloni katalonski sastav je slavio s 3-0 i s ukupnih 5-3 prošao u finale, gdje u Berlinu čeka boljega uz dvoboja Real Madrid – Juventus.

Dva gola Neymara

Pogotke su za Bayern postigli Marokanac Mehdi Benatia (7), Robert Lewandowski (69) i Thomas Mueller (74), dok je dvostruki strijelac za Barcelonu bio Neymar (15, 29), oba puta na dodavanje Luisa Suareza. Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić igrao je za Barcelonu do 72. minute.

Barcelona prošla u finale

Barcelona je očekivano prošla u svoje osmo finale najjačeg europskog klupskog natjecanja, te će 6. lipnja na Olimpijskom stadionu u Berlinu tražiti svoj peti europski naslov. Bayernu ostaje utjeha da je ipak pobijedio moćnu Barcelonu, te da je ove sezone pobijedio u svih šest dvoboja Lige prvaka u Muenchenu.

Prvo poluvrijeme je bilo iznimno kvalitetno i uzbudljivo, Barcelona je zabila dva zgoditka, a Bavarci su propustili čak pet izglednih prilika. Počelo je sjajno za Guardiolin sastav, u 7. minuti nakon udarca s kuta benatia je neometan glavom pogodio desni kut vrata Barce.


All Goals | Bayern München 3-2 Barcelona 12… by EuropeanLeagueLiveGoal

Rakitićeva šansa

Prije toga je već u 3. minuti prvu šansu na utakmici imao naš Rakitić, čiji udarac brani Neuer, no najbolji vratar svijeta bio je nemoćan u 15. minuti nakon precizne akcije Messi-Suarez-Neymar. Messi je dugom loptom uposlio Suareza, a Urugvajac nesebično pronalazi Neymara, koji je pogodio nebranjenu mrežu.

Nakon izjednačenja Bayern ima čak tri prilike za novo vodstvo, ali je dva udarca Muellera i jedan Lewandowskog Barcin vratar Ter Stegen obranio. U 29. minuti Suarez je ponovno asistent, a Brazilac Neymar ponovno strijelac nakon što je uspio protući loptu pored braniča Boatenga i Neuera.

Ter Stegenova čudesna obrana

U 40. minuti Poljak Lewandowski promašuje priliku utakmice, sam s pet metara puca jako, ali Ter Stegen čudesno brani, da bi reviju Bayernovih promašaja u prvom dijelu zaključio Schweinsteiger. U drugom dijelu je trener Barcelone Luis Enrique izvadio dvostrukog asistenta Suareza, a igra se primirila sve do 59. minute kada se konačno Lewandowski oslobađa Mascherana i preciznim udarcem izjednačava na 2-2.

Pasivna igra Barcelone rezultirala je novim pogotkom Bayerna u 74. minuti, kada se i Mueller preciznim udarcem s 18 metara iskupio za promašaje iz prvog dijela. U sudačkoj nadoknadi Barca je mogla izjednačiti, ali Neymar ipak nije uspio precizno dodati loptu Messiju.


Bayern-Barcelona 3:2

Pred 71.000 gledatelja na stadionu Allianz Arena sudio je Mark Clattenburg iz Engleske.

Strijelci: 1-0 Benatia (7), 1-1 Neymar (15), 1-2 Neymar (29), 2-2 Lewandowski (59), 3-2 Mueller (74)

BAYERN: Neuer, Rafinha, Benatia, Boateng, Bernat, Alonso, Schweinsteiger (Martinez, 87), Lahm (Rode, 68), Thiago Alcantara, Mueller (Goetze, 87), Lewandowski

BARCELONA: Ter Stegen; Alves, Piqué, Mascherano, Alba; RAKITIĆ (Mathieu, 72), Busquets, Iniesta (Xavi, 75); Messi, Suárez (Pedro, 46), Neymar

93. minuta – Kraj utakmice.

92. minuta – Neymar je napravio sjajan solo prodir unutar 16-erca, mogao je sam završiti akciju ali je odlučio odigrati Messiju na drugoj stativi. Lopta je ipak bila prebrza.

87. minuta – Martinez i Götze su ušli umjesto Schweinsteigera i Müllera.

85. minuta – Xavi je postao prvi igrač sa 150 nastupa u Ligi prvaka.

79. minuta – Benatia je još jednom pokušao glavom, ali lopta je otišla preko gola.

75. minuta – Xavi je zamijenio Iniestu.

74. minuta – GOOL Müller je došao do lopte na vrhu šestnaesterca pa je pucao iz prve. Lopta je ušla u gol pokraj desne stative.

71. minuta – Luis Enrique uzvraća izmjenom: u igri je Mathieu, a izašao je Ivan Rakitić. 68. minuta – Umjesto Lahma ušao je Rode. 64. minuta – Rakitić je dobio žuti karton zbog prekršaja nad Lewandowskim. 59. minuta – GOOL Lewandowski je primio loptu na vrhu 16-erca te je preciznim udarcem poslao u mrežu.

Suarez izašao iz predostrožnosti

57. minuta – Pucao je Bernat s ruba šesnaesterca, ali lopta je otišla pored gola.

55. minuta – Müller je probao očajnički iz daljine. Lopta je otišla iznad gola.

51. minuta – Barcelona je objavila da je Suarez napustio igru iz predostrožnosti jer je osjetio malo naprezanje u lijevom bedru.

Neymar izjednačio Morientesov rekord

49. minuta – Neymar je jedini igrač uz Morientesa koji je zabio u dvije četvrtfinalne i dvije polufinalne utakmice u istoj sezoni. Ukoliko zabije i u finalu, postat će prvi igrač kojem je to usopjelo jer Morientes 2004. nije zabio u finalu. 46. minuta – Pedro je ušao umjesto dvostrukog asistenta Suareza. Drugo poluvijeme 45. minuta – Kraj prvog poluvremena. 39. minuta – Lewandowski se našao u velikoj prilici, pucao je s desetak metara, ali je Ter Stegen izvukao loptu s gol crte.

28. minuta – Messi se s druge strane našao u sličnoj prilici, ovaj put je Neuer obranio njegov udarac s 15 metara.

27. minuta – Müller je gurnuo Lewandowskog u priliku. Tukao je Bayernov napadač s desetak metara, ali je Ter Stegen ponovno bio spreman.

21. minuta – MSN trojac je do sada zabio 24 od Barceloniin 27 pogodaka u Ligi prvaka.

18. minuta – Müller je pucao glavom, a Ter Stegen je krajnjim naporima uspio obraniti.

15. minuta – GOOOL Messi je fantastično izbacio Suareza koji je s desne strane gurnuo loptu usamljenom Neymaru, a Brazilcu je preostalo samo lagano gurnuti loptu u mrežu.

8. minuta – GOOOL Benatia postiže pogodak za vodstvo Bayerna. Nakon kornera s desne strane branič Bayerna je glavom posrepmio loptu u mrežu.

5. minuta – Alves je pronašao Rakitića koji se našao sam ispred Neuera. Bayernov vratar je obranio njegov udarac.

2. minuta – Lahm je prošao po desnoj strani, ali nije uspio uputiti povratnu loptu.

20:45 – Utakmica je počela. Glavni sudac današnje utakmice je Mark Clattenburg.

20:42 – Navijači Bayerna priredili su prekrasnu koreografiju.

20:35 – Ova statistika ulijeva Bayernu nadu.

20:34 – Uefa je objavila nekoliko zanimljivh fotografija sa zaigravanja.

20:31 – Barcelonin magični trojac, Messi, Neymar i Suarez ove je sezone u Ligi prvaka zabio 23 od ukupno 26 pogodaka.

20:19 – Igrači Barcelone zagrijavaju se za utakmicu, a među njima je i Ivan Rakitić.

20:13 – Ovako trenutno izgleda Allianz Arena.

20:01 – Bayern je izgubio posljednje tri utakimice u svim natjecanjima, za razliku od Barcelone koja je upisala sedam uzastopnih pobjeda.