Poznati nogometni portal ocijenio je Jelavića kao igrača punog mana i bez ijedne prednosti

Bivši hrvatski reprezentativac zabio je samo jedan gol u Premier ligi

FOTO: AFP

Bivši hrvatski reprezentativac Nikica Jelavić (30) još od prve sezone u Evertonu ne pruža igre koje su ga proslavile u Glasgow Rangersima i osigurale mu dolazak u englesku Premier ligu.

Tražen u Kini

Unatoč tomu, Slaven Bilić, koji ga je trenirao u reprezentaciji, ljetos ga je odlučio dovesti iz drugoligaša Hull Cityja. Jelavić je potpisao dvogodišnji ugovor s opcijom produženja za još dvije sezone.

Sudeći po njegovoj statistici teško da će odraditi ugovor do kraja, a šanse za produženje su nikakve. Stoga ne bi bilo čudno da on do kraja veljače završi u Kini, o čemu smo ranije pisali.

Jedan gol

Jelavić je u 13 utakmica u Premier ligi zabio samo jedan gol uz dvije asistencije. S obzirom na to statistički portal Who Scored malo se našalio na njegov račun. Na profilu svakog igrača, pa tako i Nikice Jelavića, postoji rubrika prednosti i slabosti igrača.

Zanimljivo je da su temeljem učinka ove sezone utvrdili da hrvatski napadač nema nikakvih prednosti dok su kod nedostatka slabima ocijenili njegova dodavanja, zračne duele, izbjegavanje offside zamki i pomaganje obrani, tj. sve kategorije koje uzimaju u obzir.

Neki od komentara ispod tweeta s objavom poprilično su zločesti: