Poznati su pobjednici skijaške utrke u švicarskom Lenzerheideu

Radi se o natjecanju koje je osnovano po uzoru na velike biciklističke utrke

Italy's Federico Pellegrino kisses his arm after winning the men's 1.5 km sprint free final at the Tour de Ski event on January 1, 2016 in Lenzerheide.  / AFP / FABRICE COFFRINI
FOTO: AFP

Poznati su pobjednici sprinterskih skijaških utrka u švicarskom Lenzerheideu, a to su norveška trkačica na skijama Maiken Caspersen Falla i Talijan Federico Pellegrino. U toj su se utrci skijaši borili za bodove u Svjetskom kupu te započeli ovogodišnji Tour de Ski. Radi se o natjecanju koje je osnovano 2006. godine po uzoru na velike biciklističke utrke u kojima se vremena trkača zbrajaju od utrke do utrke. U ovogodišnjem programu, Tour de Ski ima osam etapa, a prva su bile sprinterske utrke (1,5 km slobodno) u Lenzerheideu.

Treća pobjeda za svakoga

Maiken Caspersen Falla pobijedila je ispred sunarodnjakinje Ingvild Flugstad Oestberg i Šveđanke Ide Ingemarsdotter. To joj je to bila treća pojedinačna pobjeda u ovoj sezoni Svjetskog kupa, a sedma u karijeri. Sve ih je ostvarila u sprintu.

Federico Pellegrino je također ostvario svoju treću ovosezonsku pobjedu, sve tri su bile u sprintu. Pellegrino je u finalu nadmašio drugoplasiranog Rusa Sergeja Justijugova i trećeplasiranog Norvežanina Finna Haagena Krogha.

https://twitter.com/SportQc/status/682983687177265153

Tour de Ski se nastavlja još dvjema utrkama u Lenzerheideu. Skijašice u subotu čeka utrka na 15 km klasično s masovnim startom, dok će se skijaši natjecati na dvostruko dužoj dionici od 30 km. U nedjelju su u Lenzerheideu na rasporedu dohvatne utrke, na 5 km slobodno za trkačice te na 10 km za trkače. Uslijedit će dvije utrke u Oberstdorfu (5. i 6. siječnja), jedna u Toblachu (8. siječnja) te finale u Val di Fiemmeu (9. i 10. siječnja) sa završnim 9-kilometarskim usponom, na kojem će trkačice i trkači startati prema vremenima i zaostacima ostvarenim na prethodnim utrkama.

https://www.youtube.com/watch?v=2tTonjDTVtw