Poznati su svi četvrtfinalisti španjolskog Kupa kralja (u kojem je Barca izraziti favorit)

U zadnja dva susreta prolaz u sljedeću fazu natjecanja izborili su Valencia i Atletico Madrid

Atletico Madrid’s midfielder Gabi (L) vies with Elche’s midfielder Adrian Gonzalez during the Spanish league football match Club Atletico Madrid vs Elche FC at the Vicente Calderon stadium in Madrid on April 25, 2015. AFP PHOTO /
FOTO: AFP/AFP

Nakon što su odigrane zadnje utakmice osnmine finala u četvrtak navečer, poznati su svi četvrtfinalčisti španjolskog Kupa kralja. U zadnja dva susreta prolaz u sljedeću fazu natjecanja izborili su Valencia i Atletico Madrid.

Najveći favorit u tom natjecanju je aktualni pobjednik Barcelona koja je plasman u četvrtfinale izborila još ranije.

Uvjerljiva Valencia

Valencia je izbacila Granadu s uvjerljivih 7-0 u dvije utakmice. Prvi susret je odigran u Valenciji, a u njemu su domaćini pobijedili 4-0, a sada je ekipa Garyja Nevillea slavila s 3-0 i samo dodatno potvrdila prolazak. U toj je utakmici sudjeliovao jedan hrvatski nogometaš, bivši vratar Dinama Ivan Kelava koji je za Granadu odigrao čitavu utakmicu.

Malo manje uvjerljiv od Valencije bio je Atletico Madrid koji je s ukupnih 4-1 u osmini finala izbacio Rayo Vallecano. Rezultat u prvom susretu bio je 1-1, a u uzvratu su nogometaši Diega Simeonea slavili 3-0.

Ranije su četvrtfinale izborili Las Palmas, Barcelona, Celta Vigo, Athletic Bilbao, drugoligaš CD Mirandes i Sevilla.