Poznato je da je Messi zabio već više od 500 golova, a ovdje saznajte u kojim minutama nikada nije

Jubilarni gol zabio je protiv Valencije, a brojku podebljao protiv Deportiva

FOTO: LLUIS GENE/AFP

Ponajbolji nogometaš današnjice i povijesti toga sporta Argentinac Lionel Messi nedavno je, u utakmici protiv Valencije, proslavio 500. pogodak postignut u profesionalnoj karijeri, a ta je brojka već i povećana preciznim udarcem u 8-0 pobjedi protiv Deportiva.

Zabijao ih je sjajni Barcelonin napadač za klub i reprezentaciju na svakakve načine, no rasporede li se njegovi golovi po minutama pojedinih utakmica otkriva se zanimljiv podatak.

Ispada tako, piše španjolski As pozivajući se na argentinski portal La Canchallena, da je Messi za suparnike najubojitiji u sudačkoj nadoknadi utakmice, ali i posebno raspoložen u posljednjim minutama ogleda. Ako je vjerovati grafici argentinskog izvora, čini se da Messi, u raščlambi svih utakmica po minutama u njima, nije zabio u karijeri samo u prvoj, drugoj i 69. minuti tih susreta.

Početne minute su mu najslabije

Prvih deset minuta za njega djeluju najmanje inspirirajuće, kroz karijeru je zabio tek 25 puta u početnom razdoblju utakmice, no kako se ona primiče kraju tako i njegova učinkovitost raste. Zanimljivo, baš kao što je nadahnut u samom smiraju utakmice, a od 90. do zadnjeg sudačkog zvižduka rasporedio je 29 golova, tako je raspoložen i u završetku prvoga poluvremena.

https://www.youtube.com/watch?v=Ek7DxLuQkWU

Naime, računa li se 45. minuta i nadoknada nakon nje, ispada da je Messi u tom razdoblju raščlambe utakmica zabio dvanaest puta, a ‘paše’ mu namjeriti se na suparnika i u 80. (12 golova), 81. (10), 87. (10) i 88. minuti (11).