Predsjednik West Hama preko Twittera objasnio zašto je Bilić dobio posao

Gold tvrdi da je Bilić pokazao strast i stvarnu želju postati menadžerom kluba

FOTO: Daniel Kasap/PIXSELL

Trima porukama putem osobnog Twitter profila oglasio se David Gold, jedan od dvojice predsjednika engleskog nogometnog Premierligaša West Hama, kako bi čestitao Slaven Biliću na preuzimanju pozicije menadžera momčadi, poželio mu sreću i objasnio što ga je istaknulo u odnosu na druge koji su bili kandidati za tu poziciju.

U utorak je Bilić službeno imenovan nasljednikom Sama Allardycea nakon što je s klubom u kojem je proveo i dio igračkih dana potpisao trogodišnji ugovor.

“Želio bih izraziti dobrodošlicu Slavenu Biliću u West Ham i zaželjeti mu najbolje u budućnosti”, napisao je 78-godišnjak koji je 2010. zajedno s Davidom Sullivanom kupio 50 posto udjela u klubu.

Danas svaki od njih ima 30 posto dionica kluba.

Strast i želja

“Od susreta sa Slavenom brzo je postalo očito da ima iskrenu strast i sklonost spram kluba i stvarnu želju postati njegovim menadžerom”, dodao je Gold ubrzo, zahvalivši potom i suvlasniku kluba na “odlučnosti koja je osigurala dovođenje najboljeg mogućeg čovjeka” za taj posao.

Na Goldu i Sullivanu je sada da namaknu sredstva kojima će Biliću biti olakšano djelovanje na klupi momčadi. Spominjalo se 30 milijuna funti za ljetni prijelazni rok nogometaša koje će hrvatski stručnjak potrošiti za osnaživanje momčadi i borbu za gornji dio ljestvice engleskog nogometnog prvenstva.