Predsjedniku HNS-a se baš i ne priča o optužbama koje su stigle iz Njemačke

Šuker, inače, nikada nije optužen niti je bio svjedok u istrazi u Bochumu

Davor Šuker
FOTO: Goran Kovacic/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker našao ponovno u središtu pažnje zbog kladioničarske afere stare pet godine nakon što je njemački ARD u petak objavio da posjeduje dokumentaciju iz istrage Državnog odvjetništva u Bochumu koja ga tereti za upletenost u tom slučaju.

U tekstu kroz koji se podsjeća na istragu koja je u svom središtu imala ime berlinskog Hrvata Ante Šapine, osobe koja je osuđena zbog umiješanosti u ishode nogometnih utakmica, kazuje se da je dotični imao ostvaren bliski kontakt sa Šukerom koji je za njega izvršio uplatu na barem tri utakmice, od čega je jedna igrana u Ligi prvaka, a dvije u Europskoj ligi.

Dodaje se i da je Šuker od Šapine, čije je poznanstvo dokazano brojnim telefonskim razgovorima i tekstualnim porukama, dobio savjet na uplatu utakmice Širokog Brijega iz 2009. godine.

TI kritizira Uefu

HNS je ranije poručio kako ‘ništa od spomenutog nije istina’, a Davor Šuker dao je kratku izjavu za RTL danas. Na pitanje kako komentirate optužbe predsjednik HNS-a je uzvratio protupitanjem.

“Jesam li ja tada živio u Njemačkoj?”, rekao je Šuker, nakon čega je dodao: “Vidim da ne razumijete poantu. Hvala lijepa”, piše Večernji list.

Šuker se zbog ovog slučaja našao na udaru Transparency Internationala, nevladine udruge koja se bavi suzbijanjem i istraživanjem korupcije.

“Ako je Davor Šuker naveden u istrazi protiv Šapine i drugih kao jedan od onih koji su profitirali kroz manipulacije, onda bi to UEFA morala detaljno promotriti i barem provesti istragu prije nego što takvu osobu izabere u Izvršni odbor”, upozorila je Sylvia Schenk. Šuker, inače, nikada nije optužen, niti je bio svjedok u istrazi u Bochumu .