Predstavljen je novi Ferrarijev bolid SF16-H ( i prilično je senzacionalan)

Odmah se primjeti razlika od prošlogodišnjeg

Ferrari je u petak službeno predstavio novi bolid kojeg će naredne sezone Formula voziti Sebastian Vettel i Kimi Raikkonen. Njih su dvojica skinjla plahtu i svijetu predstavili SF16-H. Odmah se primjeti razlika od prošlogodišnjeg jer ima kraći nos u uži kraj.

“Ovaj projekt krenuo je prije godinu dana, a naši su ciljevi dosta su ambiciozni. Mijenjali smo nos i prednju suspenziju, ali i kraj”, rekao je tehnički direktor Simone Resta.

Borba s Mercedesom

Četverostruki prvak Formule 1, Nijemac Sebastian Vettel poručio je da će Ferrari sljedeće sezone biti još jači. To podrazumijeva konkurentniju borbu s Mercedesom koji je dominirao.

“Prošla sezona je bila sjajna ali sada želimo više. Kada sam došao ovdje puno je ljudi promijenilo pozicije i to je razdoblje bilo teško, ali sada smo se puno bolje pripremili pa ćemo biti snažniji”, poručio je Vettel.

Predsjednik Ferrarija Sergio Marchione dodoao je kako će biti tragedija ako momčad ne osvoji niti jedan naslov u deset godina. Podsjetimo, nova sezona Formule 1 počinje Velikom nagradom Australije 20. ožujka.