Priča se o prekidu španjolskog prvenstva (zbog spora oko TV prava)

Tri su kola do kraja, a Barcelona predvodi ljestvicu s 87 bodova, dok je Real drugi s 85

Barcelona’s Croatian midfielder Ivan Rakitic (L) vies with Real Madrid’s Croatian midfielder Luka Modric (C) during the “clasico” Spanish league football match FC Barcelona vs Real Madrid CF at the Camp Nou stadium in Barcelona on March 22, 2015. AFP PHOTO /
FOTO: LLUIS GENE/AFP

Španjolski nogometni savez mogao bi suspendirati kompletan klupski nogomet od 16. svibnja pa nadalje. Zbog spora sa španjolskom vladom, moglo bi se dogoditi da jako uzbudljiva završnica prvenstva bude odgođena.

Naime, problem je što na zaradi od tv prava, španjolski savez ne ubire više od 4,55 posto. Pregovori između saveza i vlade traju zadnja tri mjeseca i zakon koji bi regulirao prijenose i tv prava za prvu i drugu ligu, još uvijek nije odobren. Kako dogovora još uvijek nema savez je odlučio zaprijetiti suspenzijom.

Bolje bi odgovarao Realu

Sa štrajkom bi nastao kaos, a već mnogi kalkuliraju da bi on bolje odgovarao Realu. Barcelona je u naletu, štrajk bi je usporio, a Madrižanima bi se mogao vratiti Luka Modrić. Opet, s druge strane, moguće je da prvak postane i klub koji će nakon ovog vikenda biti vodeći na tablici, javlja net.hr.

Dakle, pregovori su u tijeku, ali ako suspenzija zaista nastupi na snagu ovo su četiri utakmice koje bismo mogli propustiti:

Utrka za prvaka Španjolske

Espanyol – Real Madrid – 17.5 u 19.00

Atletico Madrid- Barcelona – 17.5 u 19:00

Real Madrid – Getafe – 23.5 u 18:30

Barcelona – Deportivo La Coruna – 23.5 u 18:00

Finale Kupa kralja

Barcelona – Athletic Bilbao – 30.5 u 21:30