Nekoliko zaista bizarnih gafova koji su obilježili sportsku 2015. godinu

Od rušenja Usaina Bolta do Maradoninog udarca nogom

FOTO: Screenshot

U 2015. godini svjedočili smo osvajanju Barceloninih pet naslova prvaka, Boltovim atletskim uspjesima, Đokovićevoj najboljoj godini u karijeri, no godinu su osim velikih uspjeha obilježili i poneki gafovfi.

1. Kineski snimatelj

Za vrijeme Svjetskog prvensta u atletici koje je održano u Pekingu snimatelj Song Tao izgubio je kontrolu nad vozilom te je srušio Usaina Bolta koji je upravo slavio pobjedu u utrci na 200 metara.

“Preboljet ću ovaj događaj. Okolo ću počet pričat da mu je Gaitlin platio za ovo”, našalio se Bolt.

2. Vidoviti Blatter

Predsjednik FIFA-e Sepp Blatter objavio je 21. svibnja na svom Twitteru: “Danas je 111. FIFA-in rođendan. U sljedeća dva mjeseca vidjet ćete neke ključne događaje”. Šest dana kasnije pokrenuta je istraga protiv čelnika Međunarodne nogometne federacije. Vrhunac tih događaja dogodio se u prosincu kada je Blatter suspendiran na osam godina.

3. Maradona mirotvorac

Diego Maradona izjavio je u travnju uoči humanitarne utakmice u Kolumbiji kao se moli Bogu za mir u toj zemlju te da im to želi iz sveg srca. “Zaustavite nasilje u Kolumbiji”, zavapio je Argentinac, a sat vremana kansije nogom je udario 14-godišnjaka.

4. Nevjerojatna reakcija suca

Sudac Gabriel Murta, inače policajac, navukao je pozornost na sebe kada je tijekom amaterske utakmice između Brumadinha i Amantes da Bole otišao po pištolj i prijetio gostujućim navijačima da će pucati kad su ga napali. No, pomoćnici su ga uspjeli smiriti.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=79&v=oKa9yjJdg3U