Proslavljeni škotski tenisač će donirati po 50 funti izbjeglicama za svaki svoj as

Na taj čin ga motivirale fotografije

Andy Murray
FOTO: AFP

Najbolji britanski tenisač Andy Murray odlučio se priključiti pomoći izbjeglicama doniranjem 50 funti za svaki as servis koji postigne do kraja godine, javlja Guardian. U ovim trenucima izbjeglička kriza prisutna je u brojnim europskim zemljama, a u Hrvatskoj se po zadnjim informacijama nazlazi njih oko sedam tisuća.

Škotskog tenisača na taj postupak motivirale su dramatične fotografije migranata. “Osjećam da moram učiniti nešto da pomognem milijunima djece i njihovim obiteljima koji su prisiljeni napustiti svoje zemlje”, rekao je Murray.

As za zadovoljstvo

“Svakim asem kojeg pogodim osjetit ću još više zadovoljstva jer znam da pomažem Unicefu koji djecu održava sigurnom”, poručio je Škot koji ovaj tjedan igra za reprezentaciju Velike Britanije u polufinalu Davis Cupa.

Izvršni direktor Unicefa za Veliku Britaniju David Bull pozvao je i druge ljude da pomognu. “Sukob u Siriji ima razarajući učinak na živote djece i njihovih obitelji u regiji, ali i šire. Strah, nedostatak prilika i gubitak nade prisilili su tisuće na opasno putovanje u Europu,” dodao je Bull.