Prošlog vikenda bilo je zanimljivo na nogometnim terenima, a ovdje je deset primjera koji to dokazuju

Tu su navijač koji je utrčao na teren, nevjerojatni Messi i još mnogo toga

Barcelona's Argentinian forward Lionel Messi celebrates after scoring during the UEFA Champions League football match FC Barcelona vs FC Bayern Muenchen at the Camp Nou stadium in Barcelona on May 6, 2015. AFP PHOTO/ PIERRE-PHILIPPE MARCOU
FOTO: AFP

Nogometaši se polako vraćaju svojim uobičajenim programima, u nekim ligama koje su imali kratkotrajni zimski prekid aktivnosti stadioni su opet puni pa to znači da sa njih stižu neke akcije i potezi koje ne bi trebalo propustiti.

Deset takvih viđenih tijekom prošloga vikenda odabrao je portal Squawka, a mi ih prenosimo u nastavku:

1. Nevjerojatan povratak u utakmicu

Tranmere Rovers ime je engleskog niželigaša koji bi se teško našao na ikakvom popisu da nije ostvario povratak vrijedan spomena. U subotu su gostovali kod Barrowa na čijem je stadionu semafor u 90. minuti pokazivao vodstvo domaće momčadi 3-1. U sudačkom produžetku utakmice gosti su stigli postići tri gola i slaviti 4-3.

https://twitter.com/Cheers_geoff/status/686176440828694528?ref_src=twsrc%5Etfw

2. Lyon ima novi stadion

Utakmicom protiv Troyesa Lyon je otvorio novi stadion čiji je službeni naziv Parc Olypique Lyonnas i koji prima nešto više od 59.000 ljudi. Prvi pogodak na njemu postigao je Alexandre Lacazette u 18. minuti ogleda i 4-1 pobjede domaćina.

3. Navijač koji se uključio u utakmicu

Čovjek se s tribina spustio na travnjak i priključio napadu momčadi Eastleigha u utakmici FA kupa protiv Boltona. Pretrčao je polovicu igrališta prije no što je pao u kaznenom prostoru. Susret je završio rezultatom 1-1.

4. Dominantni Messi

Barcelona se vratila pobjedničkim navikama u utakmici protiv Granade u kojoj je slavila 4-0 uz hat-trick argentinskog napadača. Postigao je Lionel Messi uvodna tri gola na susretu za svoj 25. takav učinak u španjolskom prvenstvu.

5. Sjajna obrana Sassuolovog golmana

Adem Ljajić je stvarno dobro naciljao gol Sassuola u utakmici 19. ligaškog kola igranoj na San Siru, no reakcija kojom se istaknuo Andrea Consigli bila je vrhunska. Utakmicu je, zahvaljujući i toj obrani, Sassuolo riješio 1-0 u svoju korist i svrgnuo Inter s vrha ljestvice Serije A.

https://vine.co/v/iMzLq6KianJ

6. Magla otkazala utakmicu

Benfica je u nedjelju stigla na gostovanje kod Nacionala, no utakmicu odigrala tek dan kasnije i uknjižila tri boda 4-1 pobjedom. Nedjeljni ogled trajao je tek osam minuta prije no što je glavni sudac odlučio da se zbog slabe vidljivosti uzrokovane maglom ona ne može nastaviti.

Benfica's Benfica's Brazilian forward Jonas (2ndL) and teammates leave the pitch during the Portuguese league football match CD Nacional vs SL Benfica at the Da Madeira stadium in Funchal on January 10, 2016. AFP PHOTO/ RUI SILVA / AFP / RUI SILVA
AFP

7. Zidane stigao, Bale i Benzema zabljesnuli

Zinedine Zidane zasjeo je na klupu Real Madrida na kojoj je zamijenio Rafaela Beniteza, a u debitantskoj utakmici njegov je sastav slavio 5-0 pobjedu protiv Deportiva. Tri gola postigao je Gareth Bale, dva dodao Karim Benzema. Velški nogometaš tako je stigao do brojke od 51 gola za Real, a time i prestigao učinak Zidanea (49 golova) u dresu momčadi čiji je sada trener. I Benzema je imao poseban razlog za slavlje, u ovom je ogledu upisao 100. prvenstveni pogodak za madridski klub.

8. Walcott slavio s navijačem

Nogometaši Arsenala svladali su Sunderland 3-1 u ogledu FA kupa, a Theo Walcott odlučio je tu pobjedu proslaviti u društvu navijača kojeg je izveo na travnjak i poklonio mu dres.

https://twitter.com/footballtips/status/685875121664475136?ref_src=twsrc%5Etfw

9. Gonzalo Higuain ispred svih

Argentinski napadač Napolija bio je dvostruki strijelac u 5-1 pobjedi protiv Frosinonea čime je stigao do 18. ligaškog gola u sezoni i pomogao momčadi preuzeti vrh poretka u talijanskom prvenstvu. Niti jedan igrač u pet najjačih europskih nogometnih liga nije zabio više od njega koji se učinkom izjednačio s Pierre-Emerickom Aubameyangom iz redova dortmundske Borussije.

10. Verattijev prekršaj za pamćenje

Marco Veratti istaknuo se krasnim sprintom kojeg je okončao poprilično čudnim prekršajem nad Bastijinim nogometašem koji je jurio u kontranapad. PSG je u ovoj utakmici slavio 2-0 golovima Motte i Maxwella, no mnogima je upravo ovako zarađeni žuti karton bio potez kojeg su najviše prepričavali.

https://vine.co/v/ihtewBe3OJ9