Giroud s tri gola donio veliku pobjedu i prolazak Arsenalu, osim njih u osminu finala prošli su i ovi klubovi

Ždrijeb osmine finala održat će se 14. prosinca u Nyonu

FOTO: AFP

Nogometaši Arsenala, Rome, Genta, Dinama Kijev i Chelsea kompletirali su listu putnika u osminu finala Lige prvaka nakon utakmica zadnjega kola u srijedu.

Najnapetije je bilo u skupini E gdje su Roma, BATE Borisov i Bayer Leverkusen igrali za mjesto iza Barcelone. Roma na svom Olimpicu nije uspjela pobijediti BATE Borisov, utakmica je završila bez pogodaka, ali su Rimljani prošli jer Bayer u Leverkusenu nije uspio pobijediti okrnjenu Barcelonu (1-1).

Asistencija Rakitića

Katalonci su u Njemačku došli bez Neymara i sa Luisom Suarezom na klupi, no ipak su poveli u 20. minuti kada je Leo Messi u pogodak pretvorio asistenciju našeg Ivan Rakitića. Bayer je izjednačio samo tri minute kasnije pogotkom Hernandeza, no Nijemci unatoč velikom broju prilika i udaraca nisu mogli do pobjede.

Barca je prva s 14 bodova, Roma i Bayer imaju po šest, no Talijani su bolji međusobno, a bjeloruski BATE je na 5 bodova, te su čak imali priliku da pobjedom u Rimu prođu u osminu finala.

Čudesni Giroud

U skupini F Arsenal i Olympiakos su međusobnom dvoboju odlučili o putniku u osminu finala, a Arsenal je slavio s uvjerljivih 3-0. Londonskom sastavu je trebala pobjeda od najmanje dva gola razlike, a mogu slaviti Francuza Oliviera Girouda koji je postigao sva tri gola.

U skupini G Chelsea je lakom pobjedom protiv Porta (2-0) na Stamford Bridgeu izbacili Portugalce iz osmine finala, jer je u drugoj utakmici Dinamo u Kijevu slavio s 1-0 protiv izraelskog Maccabija. Chelsea nije briljirao, pobijedili su autogolom Marcana i pogotkom Williana, ali su osvojili prvo mjesto u grupi pa Jose Mourinho može odahnuti.

U skupini H prošao je belgijski Gent koji je kod kuće pobjedio Zenit (2-1) koji su do zadnjeg kola imali maksimalan učinak. Valencija je završila na trećem mjestu jer su kod kuće izgubili od Lyona (0-2).


Bayer Leverkusen – Barcelona 1-1
Roma – BATE Borisov 0-0
Olympiakos – Arsenal 0-3
Dynamo Kijev – Maccabi Tel Aviv 1-0
Chelsea – Porto 2-0
Valencia – Lyon 0-2
Gent – Zenit 2-1


Grupa E

24. minuta – Leverkusen je izjednačio protiv Barcelone. Strijelac je bio Chicharito. Ujedno je postao prvi Meksikanac koji je dao gol Barceloni i prvi koji je zabio pet golova u jednoj sezoni Lige prvaka.

20. minuta – Messi je zabio za Barcelonu. Rakitić je poslao je loptu koju sjajno primio Argentinac i mirno ju zakucao u gol iz blizine.

https://twitter.com/mundo_defutbol/status/674681644955992064/video/1

10. minuta – Iako zbog ozljede ne može igrati Neymar je doputovao s momčadi u Njemačku.

Grupa F

66. minuta – Giroud zabio i treći gol Olympiakosu. Ovaj put iz penala. Arsenal je sve bliže velikom preokretu i prolasku skupine.

https://vine.co/v/iZuulBE6tl7

49. minuta – Giroud drugim golom približio Arsenal prolasku skupine.

https://vine.co/v/iZBVFtqjeMn

29. minuta – Arsenal je poveo u Grčkoj. Giroud je zabio, ali njegov gol još uvijek nije dovoljan Wengerovoj momčadi za prolazak. U prvoj utakmici Olympiakos je slavio s 3-1 u gostima.

Grupa G

52. minuta – Čini se da će Chelsea s prvog mjesta na ždrijeb u ponedjeljak. Willian je povećao vodstvo.

https://vine.co/v/iZB3AKgqmH2

16. minuta – Dynamo Kijev poveo je protiv Maccabija. Ovim rezultatom Porto ispada iz Lige prvaka.

12. minuta – Chelsea je poveo protiv Porta autogolom Marcana.

https://vine.co/v/iZBXAQzqOml

Grupa H

79. minuta – Gent je poveo s 2-1 protiv Zenita. Danijel Milicević je zabio. Sada je Gent na drugom mjestu s četiri boda više od Valencije.

77. minuta – Gary Neville neće pamtiti po dobrom debi na klupi Valencije. Lyon je golom Lacazettea poveo s 2-0, pa je izgledno da će Španjolci na proljeće igrati Europsku ligu.

https://vine.co/v/iZuZ9XQVHH2

65. minuta – Zenit je izjednačio protiv Genta. Dzjuba je bio strijelac.

https://twitter.com/footballgoals12/status/674698213866283009/video/1

37. minuta – Lyon je poveo u Valenciji. Cornet bio strijelac. Ovim rezultatom Valncija ide u Europsku ligu, a Gent u ostaje u Ligi prvaka.

https://vine.co/v/iZBtlY6dmpn

19. minuta – Gent je poveo protiv Zenita golom Depoitre. Pobjedom bi Gent osigurao drugo mejsto u skupini iza večerašnjeg protivnika.

https://twitter.com/peloterochile/status/674682567816257537


Događanja uoči utakmica

20.38 – Gary Neville će za nekoliko minuta upisat svoj trenerski debi. Valenciji za prolazak treba pobjeda nad Lyonom, ali ovise i o rezultatu utakmice Gent-Zenit.

20.34 – Prema ovom podatku Arsenal čeka prilično težak zadatak.

20.25Ivan Rakitić nalazi se u početnoj postavi Barcelone.

20.16 – U našoj najavi ispod možete pročitati koji se klubovi bore za preostalih pet mjesta u osmini finala.

20.11 – Ovi nogometaši imaju najviše nastupa u Kupu/Ligi prvaka.