Prva zvijezda Medveščaka puštena u drugi klub koji također želi u doigravanje KHL-a

Marek Kvapil je s 10 golova i 17 asistencija bio najučinkovitiji igrač Medvjeda

19.10.09.2015., Dom sportova, Zagreb - Kontinentalna hokejaska liga, 24. kolo, KHL Medvescak Zagreb - HC Jugra. Marek Kvapil.
Photo: Igor Kralj/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Medveščak je ostao i bez prve zvijezde, češki reprezentativac Marek Kvapil je napustio klub. Šanse Medveščaka za ulazak u doigravanje sve su manje, pogotovo nakon što je zagrebački klub pustio svojeg najboljeg igrača u drugi KHL klub.

Kvapil (30) je s 10 golova i 17 asistencija bio najučinkovitiji igrač u dresu Medveščaka, a sada će igrati u napadu Nefčehimika iz Nižnjekamska. Taj klub se, kao i Medvjedi, bori za ulazak u doigravanje, ali nastupa u Istočnoj konferenciji.

‘Ponuda koja se ne odbija’

“Marek je na osnovu dobivene ponude koja se ne odbija zatražio da mu omogućimo transfer, a u skladu sa svojim pravima iz Ugovora s klubom. To je jedna od onih teških situacija u kojoj morate poštovati odluku igrača kao i Ugovorne obaveze ali se i pitati, ukoliko mu zabranimo odlazak, na kojoj razini će i dalje igrati ukoliko bude nesretan jer ste mu oduzeli jednu takvu profesionalnu priliku. Marek je odličan igrač i razumljivo je kako će nam nedostajati. Naši dečki će morati zapeti i za njega, pojačati nivo igre i popuniti njegovu ulogu. U svlačionici imamo pravi karakter i dečki su spremni boriti se i natjecati te se nadamo jakom finišu sezone”, izjavio je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Medveščak će dobiti nešto novca od odštete kojim bi mogli isplatiti dugove bivšim igračima zbog kojih imaju i zabranu dovođenja novih igrača. Drugog razloga nema, jer zašto bi na vrhuncu sezone i borbe za ulazak u doigravanje klub pustio svog najboljeg igrača.