Rafael Nadal osvojio svoj tek drugi turnir u sezoni, slavio u Stuttgartu

Nadal je slavio u Stuttgartu i 2005. i 2007., ali se tada ovaj turnir igrao na zemlji

Spain's Rafael Nadal poses on the winner's car, a Mercedes AMG GT S, with the trophy after defeating Serbia's Viktor Troicki in the final match at the ATP Mercedes Cup tennis tournament in Stuttgart, southern Germany, on June 14, 2015.  Rafael Nadal earned his second title of the season and his fourth on grass as he defeated Serb Viktor Troicki 7-6 (7/3), 6-3 to become the first man to triumph on both clay and turf at the Stuttgart Open.   AFP PHOTO / THOMAS KIENZLE
FOTO: AFP

Španjolski tenisač Rafael Nadal osvojio je ATP turnir u Stuttgartu pobijedivši u finalu Srbina Viktora Troickog rezultatom 7-6 (3), 6-3.

Nadalu je to prvi osvojeni turnir na travi od 2010. godine, a ove godine je Španjolac osvojio još samo Buenos Aires. Osvojeni turnir ukupno mu je 66. u pojedinačnoj konkurenciji u karijeri.

Treće slavlje u Stuttgartu

Inače, Nadal je bio pobjednikom Stuttgarta 2005. i 2007. godine, ali se tada ovaj turnir igrao na zemljanoj podlozi. Za pobjedu je dobio i automobil Mercedes.

Troicki je, podsjetimo, u polufinalu turnira izbacio najboljeg hrvatskog tenisača Marina Čilića. Bilo je 6-3, 6-7(1), 7-6(2) za 28. tenisača u ATP-ovom poretku.

Dodajmo i da je francuski tenisač Nicolas Mahut pobjednik ATP turnira u Rosmalenu. U finalu je svladao Belgijanca Davida Goffina s 7-6 (1), 6-1. Mahutu (33) je to treći trijumf u karijeri, a drugi u Rosmalenu kojeg je osvojio i 2013.