Uoči subotnjeg El Clasica, Rakitić kaže da je Modrić najvažniji igrač Reala

'Luka je igrač drugačije razine od ostalih u Realu', kaže Rakitić

Barcelona's Croatian midfielder Ivan Rakitic (L) vies with Real Madrid's Croatian midfielder Luka Modric (C) during the "clasico" Spanish league football match FC Barcelona vs Real Madrid CF at the Camp Nou stadium in Barcelona on March 22, 2015.    AFP PHOTO / LLUIS GENE / AFP / LLUIS GENE
FOTO: AFP

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić u subotu će po četvrti put zaigrati u El Clasicu, najveći španjolski derbi. Njegova Barcelona s deset bodova više dočekuje trećeplasirani Real Madrid. Za Rakitića je njegov kolega iz hrvatske reprezentacije Luka Modrić najvažniji igrač madridske momčadi, a obojica bi sutra trebala zaigrati od prve minute na Camp Nou.

‘Igrač drugačije razine od ostalih’

“Luka Modrić je najvažniji igrač Real Madrida. Ne kažem to zato što je moj veliki prijatelj i jer igramo zajedno za reprezentaciju, nego jer je igrač drugačije razine od ostalih ondje. Kada ga se usporedi s ostalima po meni je on najvažniji. Mogao bi nam stvoriti probleme”, smatra Rakitić.

Osam kola prije kraja prvenstva vodeća Barcelona ima 76 bodova, devet više od Atletico Madrida i deset više od Real Madrida. U studenom je Barcelona slavila s 4:0 na Santiago Bernabeu.

Osim što je vodeća u prvenstvu, Barcelona će igrati u finalu Kupa protiv Seville te četvrtfinalu Lige prvaka protiv Atletico Madrida. Na pitanje da li u ovom trenutku razmišlja više o ta tri naslova nego pobjedi nad Real Madridom, Rakitić je odgovorio:

“Ne. Naš cilj je pobijediti u idućoj utakmici, a posebno s obzirom da igramo protiv Real Madrida. Nalazimo se u travnju, još je puno utakmica do kraja sezone”.

https://www.youtube.com/watch?v=Dsw1-447gog

Rakitićev 4., Modrićev 12. El Clasico

Za Ivana Rakitića ovo će biti četvrti El Clasico otkako je u ljeto 2014. došao u Barcelonu iz Seville. Ima dvije pobjede, ove sezone u Madridu 4:0, te prošle sezone kod kuće 2:1. U prvoj utamici na Santiago Bernabeuu u sezoni 2014/15, Real je slavio kod kuće 3:1.

Luka Modrić je u Real stigao 2012. godine, a u subotu će odigrati 12. El Clasico. U prethodnih 11 utakmica, dva puta dvoboj je odgledao s klupe.

Sedam utakmica Modrić protiv Barcelone ima u prvenstvu, tri u Kupu kralja, a jednu u Superkupu i bilježi pet pobjeda, dva remija i četiri poraza.

Rakitić i Modrić još čekaju na svoj prvijenac u El Clasicu.

Trojac MSN ove sezone zabio 107 golova

Barcelonin napadački trozub Lionel Messi – Luis Suarez – Neymar ove sezone je zabio 107 golova.

“Oni znaju da iza sebe imaju podršku, a mi iza smo svjesni kako imamo njih. Svi radimo kako bi momčad pobijedila. Ukoliko im mi iza pomognemo da zabiju, još bolje. No, nismo samo mi ti koji trče, oni u napadu također puno pretrče te se žrtvuju za ostale”, napomenuo je Rakitić.

“Za Barcelonu je najvažnije da smo ujedinjeni i da svi ulažemo napor u ostvarivanju zajedničke ideje. Nastojimo biti organizirani, napadati i braniti se zajedno. Tek nakon toga do izražaja dolazi naša genijalnost i talent. No, bez napora i organizacije taj talent pojedinaca ne bi bio tako vidljiv”, zaključio je Rakitić.

https://twitter.com/Onefootball/status/715815236020797440